Inspiratia am avut-o de la Corinuta,reteta cozonac cu felii de scortisoara.Eu l-am facut normal,nu felii,am pus mousse de mere,in loc de felii de mere.Corinuta a iesit senzational de bun,multumesc!Toate retetele care le fac de la tine si le respect intocmai iasa senzational!
Intr-un castron amestecam faina impreuna cu sarea,apoi se adauga coaja de portocala.
Intr-un castronel se dizolva drojdia in laptele caldut cu zahar(cate o lingura din fiecare).
Se pune peste faina.
Restul de lapte caldut se amesteca cu unt si cu restul de zahar.
Deasupra se toarna si cele doua oua mixate..
Se framanta bine pana aluatul nu se mai lipeste.La mine nu a fost nevoie de faina suplimentar.
Aluatul se lasa in castron,se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit pentru circa 1 ora.
Apoi se incalzeste cuptorul la 175°C.
Aluatul se ruleaza de marimea tavii,se pune in tava de cozonac imbracata in hartie de copt,deasupra se pune o fasie de mousse cu mere si se acopera cu aluat din stanga si din dreapta.
Se unge cu o pensula galbenus de ou deasupra.Peste se presara zaharul grunjos.
Apoi se da la cuptor pentru circa 40 de minute.
Cum zicea si Corinuta,daca se coace deasupra prea repede,se acopera cu folie de aluminiu .
1
Se pot face umpluturi diferite dar nu in cantitate mare.
2
Se serveste cald sau rece la o cana cu lapte sau cafea.
3
Ideal de pus la pachetel:)