Fursecuri cu miere si fulgi de ovaz

de Corinuta in Dulciuri, 1 Mar 2015 | 4958 vizualizari

 

Sunt foarte usor de facut, aromate si dietetice chiar. Cand sunt proaspat scoase din cuptor au un exterior crocant, iar la interior sunt moi si pufoase. Reteta luata de pe ambalajul de fulgi de ovaz.

 

INGREDIENTE

  • 150 g fulgi de ovaz
  • 50 g unt sau margarina
  • 100 g miere
  • 10 linguri lapte
  • 1 ou
  • 175 g faina (alba sau integrala)
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu miere si fulgi de ovaz:

Se amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si fulgii de ovaz. Separat amestecam cu un tel mierea cu oul, untul si laptele. Turnam amestecul lichid peste ingredientele solide si omogenizam. 

Se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt si se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.

Cu ajutorul unei linguri sau lingurite - in functie de cat de mari dorim sa facem fursecurile - se ia din aluat si se aseaza in tava, lasand distanta intre ele pentru ca vor creste.

Se coc la 180 de grade 12-14 minute sau pana incep sa se rumeneasca usor. 

Din aceste cantitati ies aproximatin 24 de bucati respectiv doua tavi de fursecuri.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se pot adauga in compozitie 150 de grame de stafide, merisoare sau alte fructe uscate, dar atunci creste numarul caloriilor si nu mai sunt chiar dietetice :)

2

daca va plac fursecurile mai dulci, adaugati si 2-3 linguri de zahar in compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu miere si fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti de post cu nuca de cocos si ovaz