Buna seara bucatarasi, cum este weekend si maine e prima zi de primavara eu o intampin cu ceva dulce si fraged. O primavara frumoasa !!!
Cernem faina intr-un bol si facem o gaura in mijlocul acesteia.
Incalzim laptele nu prea fierbine si in 150 ml de lapte dizolvam drojdia. Dupa care o adaugam in mijlocul fainii si framantam bine. Odata incorporata drojdia in faina adaugam ouale, sarea, zaharul, rasatura de portocale si laptele ramas, daca va rezulta un aluat mai tare mai adaugati lapte dar eu m-am incadrat in 300 ml lapte.
Framantam bine coca timp de 30 minute, intre timp adaugand ulei pt a iesi un aluat lucios si fraged. Lasam la dospit coca timp de cat dorim !! :))
Eu am framantat aluatul de 2 ori!!
Odata crescut rupem bucatele din el si cu sucitorul intindem foi nu prea subtiri si cu cutitul sau cu cuterul formam triunghiuri unde asezam la capatul acesteaia rahat sau dulceata si rulam spre interior.
Le asezam in tava invelita cu hartie de copt, le ungem cu ou si le bagam la cuptor preincalzit pana ce acestea s-au rumenit .
Odata rumenite le scoatem din tava le pudram si le papam...