Cornulete cu dulceata si nuca

de Valclaudia in Dulciuri, 1 Mar 2015 | 12274 vizualizari

 

reteta de post

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet de drojdie
  • 1 cana de bors
  • 1/2 cana apa minerala
  • 1 cana ulei
  • 3 linguri zahar tos
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (in jur de 600 gr.)
  • 1/2 borcan dulceata de capsuni
  • 1/2 borcan gem de prune
  • 150 gr. nuca macinata
  • 100 gr. zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu dulceata si nuca:

Nuca se macina si se amesteca cu dulceata de capsuni si gemul de prune.

Lichefiem drojdia ci sarea si zaharul.

Peste drojdie turnam toate ingredientele lichide, apoipunem faina si framantam un aluat elastic.

Lasam aluatul la dospit pentru cel putin o ora, apoi rupem bucati de aluat pe care le intindem cu sucitoarea pe masa infainata si impartim apoi aluatul in 8 triunghiuri.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

La baza fiecarui triunghi asezam o cantitate mica de amestec de dulceturi cu nuca, rulam apoi cornuletele si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la copt, folosim functia de coacere cu ventilatie si lasam cornuletele la copt cca 20-25 minute.

Asa fierbinti le pudram cu zahar si le servim dupa ce se racesc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu dulceata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede