Cotlet de porc cu prune uscate

de mihaelar63 in Porc, 28 Feb 2015 | 5548 vizualizari

 

De mult timp doream sa prepar combinatia aceasta de carne cu fructe uscate. Am gasit prune uscate usor afumate si am trecut la treaba.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg cotlet porc
  • 200 gr prune uscate afumate
  • 100 gr stafide sultanine aurii
  • 2 morcovi
  • 2 tije telina
  • 1 ceapa galbena
  • 1 l supa clara de pui
  • 4 linguri mustar
  • 4 linguri ulei masline
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri rase zahar brun
  • piper
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu prune uscate:

Bucata de cotlet se spala se lasa sa se zvante .

Se sareaza carnea si cu un cutit se face pe lungime o taietura care se largeste si se umple cu fructe uscate .

Legumele se curata  si se taie bucati de cate 4 cm .

Intr-un bol  se pune usturoiul tocat marunt si se amesteca cu sare piper , mustar, zahar brun si ulei de masline .

Legumele taiate se pun intr-o tava . Se aduga zeama de pui .Se sareaza .

Deasupra se pune cotletul peste care se toarna condimentele amestecate .

Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si dati la cuoptorul incalzit , 220 grade timp de o ora .

Dupa o ora se indeparteaza folia si se lasa sa se rumeneasca friptura inca 15 minute .

Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se odihneasca carnea 15-20 minute , acoperita din nou .

Serviti cotletul umplut cu fructe uscate , feliat si insotit de legumele din tava .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Braciole di maiale impanate al forno