Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Omleta cu sunca crocanta si mozzarella
Postat de: timea in Aperitive / GarnituriBatem ouale intr-un bol si adaugam mozzarella taiata bucatele si un pic de sare si piper. Punem intr-o tigaie un pic de ulei si prajim feliile de sunca pe o parte. Apoi le intoarcem pe...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu masline
Postat de: MotanLaOale in PuiPulpele se curata si se spala. Ceapa se curata si se toaca foarte fin la robot sau se da pe razatoarea mica. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste 3-4 minute. Se presara...Citeste continuarea
Tort cu mousse de afine
Postat de: simona72 in TorturiSe imbraca cu folie alimentara o tava cu inel detasabil sau craticioara cu peretii inalti. Pe fundul tavii se pune un strat de piscoturi care au fost inmuiate in amestec de sirop de fructe de...Citeste continuarea
Sandwich la cuptor: Croque-Monsieur
Postat de: ctlina in SandvisuriPentru sosul béchamel: Se topeste untul, apoi se adauga faina si se amesteca repede. Gatiti la foc mic, fără rumenire, se adaugă treptat laptele rece și se amestecă în...Citeste continuarea
Vafe belges de Liège
Postat de: ctlina in DulciuriFaceti aluatul cu toate ingredientele, cu excepția untului și a zaharului perla și se lasă 30 minute (am folosit de masina de paine: program aluat) Se adauga apoi untul moale...Citeste continuarea
Prajitura Krem a la Krem
Postat de: gicuta69 in PrajituriBlat: Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate dupa fiecare. La sfarsit se adauga praful crem ole...Citeste continuarea
Rulada cu fructe si crema de frisca
Postat de: simona72 in PrajituriPentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Galbenusurile se amesteca cu...Citeste continuarea
Chiftelute
Postat de: gicuta69 in Aperitive / GarnituriCarnea se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa si usturoiul. Punem verdeata tocata, oul si pesmetul, asezonam cu sare si piper si amestecam carnea pana la omogenizare. Formam bile...Citeste continuarea
Prajitura cu mere rase si sos de...
Postat de: geoline in PrajituriCum se prepara Prajitura cu mere rase si sos de ciocolata reteta de prajitura de casa Punem cele 6 oua si zaharul intr.un bol si le mixam bine pana devin pufoase, adaugam uleiul ca la maioneza...Citeste continuarea
Biscuiti cu cafea
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Pune intr-un bol 250 g faina. 2. Pune zaharul in cafeaua preparata si amesteca pana cand se dizolva. 3. Toarna cafeaua peste faina din bol, adauga uleiul de palmier, sarea, cafeaua...Citeste continuarea
Pipote si inimi cu mazare verde
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carnePipotele si inimile se spala [ daca doriti le taiati mai marunt ]. Legumele se curata si se spala . Ceapa taiata marunt se caleste usor in ulei .Se adauga faina si boiaua . Se amesteca 1-2...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu gem de mere cu...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriMixam untura cu zaharul, apoi adaugam smantana. Incorporam ouale, unul cate unul, apoi praful de copt si coaja rasa de lamaie. Cernem faina, o punem treptat, pana obtinem un aluat omogen si foarte...Citeste continuarea
Pandispan cu nuca de cocos
Postat de: Virgi_Adnana in DulciuriSeparam ouale,batem albusurile cu zahar pudra si tos. Adaugam galbenusurile unul cate unul, mixam, adaugam uleiul si mixam din nou, , adaugam laptele si vanilia si omogenizam. Adaugam...Citeste continuarea
Prajitura cu gem asortat ( by Motan)
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAluat : Margarina la temperatura camerei impreuna cu 200 g zahar,3 galbenusuri si oul intreg si coaja de lamaie,se mixeaza bine,apoi se adauga praful de copt si faina.Se obtine un aluat...Citeste continuarea
Pandispan cu lamaie si glazura
Postat de: bylaura in PrajituriSeparam ouale (albus de galbenus), iar albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, adaugam zaharul plus zaharul vanilat si mixam bine. La final se adauga esenta de vanilie si coaja rasa de...Citeste continuarea
Paste cu fasole verde si costita
Postat de: raluca95 in PennePentru inceput am pus apa la fiert si cand a inceput sa fiarba am adaugat sare si fasolea verde. Intre timp am taiat costita afumata si am prajit-o in tigaie in foarte putin ulei de masline(pentru...Citeste continuarea
Flan de portocale
Postat de: susu in DulciuriPortocalele se spala cu apa calda amestecata cu putin bicarbonat alimentar apoi una dintre ele se curata de coaja iar cealalta se razuie de coaja. Punem pe foc mic laptele cu zaharul vanilat si...Citeste continuarea
Supa de curcan
Postat de: gurita_ta2005 in SupeCarnea de curcan se taie cubulete si se pune la fiert impreuna cu ceapa lasata intreaga. Morcovul se taie rondele,iar ardeiul gras cuburi mici si se pun la calit in putin ulei de masline,dupa...Citeste continuarea
Supa de curcan cu fasole verde si...
Postat de: mihaelar63 in SupeGatul de curcan se portioneaza , se spala si se pune la fiert in apa cu sare . Legumele se curata , se spala . Morcovul se taie rondele cu cutitul ondulat. Telina se feliaza si ea ....Citeste continuarea
Cartofi franțuzești
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSe curata cartofii si se taie în felii subțiri. Nu clătiți cartofii odată tăiati. Curata usturoiul si taie catelul in 2 in lungime. Freaca cu generozitate vasul de copt cu...Citeste continuarea
Brokkolicremesuppe mit Garnelen-...
Postat de: Ksenya in SupeTragem crevetii in untul incins cam 3 min,saram ,piperam dupa gust,ii scoatem si-i dam deoparte,adaugam in locul lor brocoli spalat bine si rupt in bucatele. Lasam 2 minute ,oprim...Citeste continuarea
Cous-cous cu legume
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCeapa se toaca marunt,iar morcovul rondele si se pun la calit in uleiul de masline,dupa cateva minute se pune apa cat sa acopere si se lasa la foc potrivit sa fiarba. Dovlecelul zucchini se...Citeste continuarea
Pulpe de pui in crusta de alune
Postat de: raluca95 in PuiDupa cum am spus, reteta este foarte rapida si usoara. Dupa ce am fiert pulpele de pui si le-am dat jos pielea, am amestecat mierea impreuna cu uleiul si piperul (nu am pus sare deoarece eu am...Citeste continuarea
Prajitura cu branza dulce,bezea si...
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriAlbusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de ciocolata
Postat de: rhapsody in PrajituriB lat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul tot deodata si...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de lapte si...
Postat de: rhapsody in PrajituriBlat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si...Citeste continuarea
Placinta cu branza sarata
Postat de: gicuta69 in DulciuriPreparare aluat: Se pune faina intr-un castron si se face o gaura in mijloc unde se toarna apa calduta,oul batut cu praful de sare si...Citeste continuarea
Rulada cu Nutella
Postat de: ctlina in DulciuriSe incalzeste cuptorul la 180 ° C . Separați albusurile de galbenusuri. Amestecati galbenusurile cu zaharul pudră cu mixerul. Adaugati faina si amestecati bine. Bateti albusurile spuma...Citeste continuarea
Prăjitură magică
Postat de: ctlina in DulciuriMod de preparare: Incălziti cuptorul la 150 ° C. Topiți untul. Separați albusurile si galbenusurile. Amestecati galbenusurile cu zaharul pudră cu...Citeste continuarea
Supa crema de dovlecel
Postat de: ctlina in SupeDovlecelul se goleste de seminte si nervuri si se taie patrate medii. Se curata cartofii,ceapa si usturoiul. Se pune totul la fiert la oala minune intr-o cantitate mai mare de apa pentru...Citeste continuarea
Gris cu lapte si sirop de zahar ars
Postat de: susu in DulciuriInfierbantam laptele cu zaharul, batonul si vanilia, turnam in ploaie o cana nu prea plina de gris amestecand mereu. Spre sfarsit adaugam untul si putina sare. Lasati sa fiarba pana cand se leaga...Citeste continuarea
Somon cu sos de iaurt
Postat de: elucubratiiculinare in SomonCondimentăm somonul cu sare și piper. Se stropește cu zeama de la 1/2 lămâie. Se așează pe plita sau grătarul încins câte 2-3 minute pe fiecare parte. Când este gata...Citeste continuarea
Gnocchi parisiene cu sos bechamel
Postat de: daniastefania in Aperitive / GarnituriPrima data pregatim gnocchi. Punem laptele la fiert. Cand a inceput sa fiarba se adauga sarea si faina si se amesteca energic sa nu se formeze cocoloase. Se amesteca pana compozitia se desprinde...Citeste continuarea
Tortulete cu crema de branza
Postat de: miha in TorturiVom incepe prepararea acestui tort cu gemul de capsuni , pentru ca necesita mai mult timp. Capsunile se paseaza si se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul. Se fierbe la foc mic, amestecand...Citeste continuarea
Cheesecake cremos - Reteta video
Postat de: scortisoara in DulciuriLink catre reteta video: http://youtu.be/xFicyKC-ixE Maruntim biscuitii sau mai pe scurt ii facem praf. Turnam untul topit deasupra lor si omogenizam astfel incat toata compozitia sa...Citeste continuarea
Chiftele de pui
Postat de: pity19 in Mancaruri cu carneCarnea o amestecam cu , oul , cartoful ,praful de usturoi . pesmetul , sarea , piperul si cascavalul ( cartoful fiind fiert ) ; Facem bilute si dam la prajit in ulei...Citeste continuarea
Strudel cu mere
Postat de: MotanLaOale in PrajituriFoile de placinta se lasa la decongelat. Merele se spala si se rad cu coaja cu tot pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu...Citeste continuarea
Orez mexican
Postat de: susu in Aperitive / GarnituriCalim usturoiul zdrobit, adaugam pe rand ceapa, ardeiul, orezul, albitura si condimentele si calim dupa fiecare. Urmeaza legumele congelate si dupa ce le-am inabusit bine adaugam supa fierbinte....Citeste continuarea
Hrean cu otet
Postat de: susu in ConserveSe pregateste lichidul in care se va conserva hreanul, si anume 100ml de apa rece se amesteca bine cu 50ml de otet 1 lingurita de sare si 2 lingurite de zahar, pana cand zaharul se dizolva. Se...Citeste continuarea
Langosi cu cascaval si salam de vara
Postat de: pity19 in Aperitive / GarnituriIntr-un vas incapator adaugam faina , sarea , zaharul , drojdia pe care am lasat-o cateva minute in lapte cald ,mai adaugam putin lapte , si incepem sa framantam pana obtinem un aluat pufos ;...Citeste continuarea
Gratin de cartofi, cu sunca presata
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii, ii spalam si ii portionam in patru pe lungime, daca sunt potrivit de mari, sau in cuburi mai mari. Ungem o tava de cuptor cu unt si ulei si asezam cartofii in ea. Amestecam...Citeste continuarea
Desert prajitura trei culori
Postat de: MotanLaOale in PrajituriSe freaca untul, zaharul tos, 3 galbenusuri+1 ou intreg, praful de copt, coaja de lamaie si faina si se obtine un aluat fraged. Se imparte aluatul in doua parti. Intr-o jumatate se incorporeaza...Citeste continuarea
Tort cu jeleu si crema de clementine
Postat de: rhapsody in TorturiBlat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si...Citeste continuarea
Aperitiv paine impanata la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriSe taie paine in felii pana la 1 cm de baza (coaja de jos trebuie sa ramana netaiata). Se taie apoi si in celalalt sens la fel. Vom obtine o paine taiata in cuburi in partea de sus. In fiecare...Citeste continuarea
Briose cu cocos
Postat de: susu in DulciuriSe amesteca pana la omogenizare toate ingredientele pentru aluat. Se toarna aluatul in formele de briose si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 20 minute. In ultimele 2...Citeste continuarea
Foi de napolitane cu crema de rahat
Postat de: MotanLaOale in PrajituriRahatul se taie bucati mici si se pune la topit intr-un vas, la foc mic cu 250ml apa, amestecand intruna. Cand se obtine o pasta omogena se adauga rama, nuca de cocos, zaharul vanilat si se...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata si piper rosu
Postat de: amalia01 in PrajituriSe amestecă bine făina, zahărul, cacaua, praful de copt, un praf de sare și unul de piper roșu proaspăt zdrobit. Se adauga ouale intregi , uleiul si laptele, amestecand cu mixerul,...Citeste continuarea
Gogosi americane - Donuts
Postat de: Criss in DulciuriIntr-un bol incapator se pune faina amestecata cu zaharul pudra, zaharul vanilat, praful de sare si drojdia uscata. Se amesteca cu o lingura, apoi se adauga ouale batute, coaja rasa de lime,untul...Citeste continuarea
Prajitura Figaro
Postat de: susu in PrajituriMixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat apoi adauga treptat cate un galbenus mixand bine dupa fiecare. Adauga coaja de citrice, praful de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie si...Citeste continuarea
Salau cu mustar si malai
Postat de: mihaelar63 in SalauPestele portionat si spalat se amesteca cu usturoi tocat sare , mustar , turmeric . Se lasa minimum 30 minute la macerat . Este si mai gustos daca sta cateva ore astfel asezonat in frigider la...Citeste continuarea