A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Omleta cu sunca crocanta si mozzarella

Postat de: timea in Aperitive / Garnituri

Batem ouale intr-un bol si adaugam mozzarella taiata bucatele si un pic de sare si piper. Punem intr-o tigaie un pic de ulei si prajim feliile de sunca pe o parte. Apoi le intoarcem pe...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu masline

Postat de: MotanLaOale in Pui

Pulpele se curata si se spala. Ceapa se curata si se toaca foarte fin la robot sau se da pe razatoarea mica. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste 3-4 minute. Se presara...Citeste continuarea

Tort cu mousse de afine

Postat de: simona72 in Torturi

Se imbraca cu folie alimentara o tava cu inel detasabil sau craticioara cu peretii inalti. Pe fundul tavii se pune un strat de piscoturi care au fost inmuiate in amestec de sirop de fructe de...Citeste continuarea

Sandwich la cuptor: Croque-Monsieur

Postat de: ctlina in Sandvisuri

Pentru sosul béchamel: Se topeste untul, apoi se adauga faina si se amesteca repede. Gatiti la foc mic, fără rumenire, se adaugă treptat laptele rece și se amestecă în...Citeste continuarea

Vafe belges de Liège

Postat de: ctlina in Dulciuri

Faceti aluatul cu toate ingredientele, cu excepția untului și a zaharului perla și se lasă 30 minute (am folosit de masina de paine: program aluat) Se adauga apoi untul moale...Citeste continuarea

Prajitura Krem a la Krem

Postat de: gicuta69 in Prajituri

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate  dupa fiecare. La sfarsit se adauga praful crem ole...Citeste continuarea

Rulada cu fructe si crema de frisca

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Galbenusurile se amesteca cu...Citeste continuarea

Chiftelute

Postat de: gicuta69 in Aperitive / Garnituri

Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa si usturoiul. Punem   verdeata tocata, oul si pesmetul, asezonam cu sare si piper si amestecam carnea pana la omogenizare. Formam bile...Citeste continuarea

Prajitura cu mere rase si sos de...

Postat de: geoline in Prajituri

Cum se prepara Prajitura cu mere rase si sos de ciocolata reteta de prajitura de casa Punem cele 6 oua si zaharul intr.un bol si le mixam bine pana devin pufoase, adaugam uleiul ca la maioneza...Citeste continuarea

Biscuiti cu cafea

Postat de: rhapsody in Dulciuri

1. Pune intr-un bol 250 g faina. 2. Pune zaharul in cafeaua preparata si amesteca pana cand se dizolva. 3. Toarna cafeaua peste faina din bol, adauga uleiul de palmier, sarea, cafeaua...Citeste continuarea

Pipote si inimi cu mazare verde

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Pipotele si inimile se spala [ daca doriti le taiati mai marunt ]. Legumele se curata si se spala . Ceapa taiata marunt se caleste usor in ulei .Se adauga faina si boiaua . Se amesteca 1-2...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu gem de mere cu...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Mixam untura cu zaharul, apoi adaugam smantana. Incorporam ouale, unul cate unul, apoi praful de copt si coaja rasa de lamaie. Cernem faina, o punem treptat, pana obtinem un aluat omogen si foarte...Citeste continuarea

Pandispan cu nuca de cocos

Postat de: Virgi_Adnana in Dulciuri

Separam ouale,batem albusurile cu zahar pudra si tos. Adaugam galbenusurile unul cate unul, mixam, adaugam uleiul si mixam din nou, , adaugam laptele si vanilia si omogenizam. Adaugam...Citeste continuarea

Prajitura cu gem asortat ( by Motan)

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Aluat : Margarina la temperatura camerei impreuna cu 200 g zahar,3 galbenusuri si oul intreg  si coaja de lamaie,se mixeaza bine,apoi se adauga praful de copt si faina.Se obtine un aluat...Citeste continuarea

Pandispan cu lamaie si glazura

Postat de: bylaura in Prajituri

Separam ouale (albus de galbenus), iar albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, adaugam zaharul plus zaharul vanilat si mixam bine. La final se adauga esenta de vanilie si coaja rasa de...Citeste continuarea

Paste cu fasole verde si costita

Postat de: raluca95 in Penne

Pentru inceput am pus apa la fiert si cand a inceput sa fiarba am adaugat sare si fasolea verde. Intre timp am taiat costita afumata si am prajit-o in tigaie in foarte putin ulei de masline(pentru...Citeste continuarea

Flan de portocale

Postat de: susu in Dulciuri

Portocalele se spala cu apa calda amestecata cu putin bicarbonat alimentar apoi una dintre ele se curata de coaja iar cealalta se razuie de coaja. Punem pe foc mic laptele cu zaharul vanilat si...Citeste continuarea

Supa de curcan

Postat de: gurita_ta2005 in Supe

Carnea de curcan se taie cubulete si se pune la fiert impreuna cu ceapa lasata intreaga. Morcovul se taie rondele,iar ardeiul gras cuburi mici si se pun la calit in putin ulei de masline,dupa...Citeste continuarea

Supa de curcan cu fasole verde si...

Postat de: mihaelar63 in Supe

Gatul de curcan se portioneaza , se spala si se pune la fiert in apa cu sare . Legumele se curata , se spala . Morcovul se taie rondele cu  cutitul ondulat. Telina se feliaza si ea ....Citeste continuarea

Cartofi franțuzești

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Se curata cartofii si se taie în felii subțiri. Nu clătiți cartofii odată tăiati.  Curata usturoiul si taie catelul in 2 in lungime. Freaca cu generozitate vasul de copt cu...Citeste continuarea

Brokkolicremesuppe mit Garnelen-...

Postat de: Ksenya in Supe

Tragem crevetii in untul incins cam 3 min,saram ,piperam   dupa gust,ii scoatem  si-i dam deoparte,adaugam in locul lor brocoli spalat bine si rupt in bucatele. Lasam 2 minute ,oprim...Citeste continuarea

Cous-cous cu legume

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Ceapa se toaca marunt,iar morcovul rondele si se pun la calit in uleiul de masline,dupa cateva minute se pune apa cat sa acopere si se lasa la foc potrivit sa fiarba. Dovlecelul zucchini se...Citeste continuarea

Pulpe de pui in crusta de alune

Postat de: raluca95 in Pui

Dupa cum am spus, reteta este foarte rapida si usoara. Dupa ce am fiert pulpele de pui si le-am dat jos pielea, am amestecat mierea impreuna cu uleiul si piperul (nu am pus sare deoarece eu am...Citeste continuarea

Prajitura cu branza dulce,bezea si...

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare.     Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de ciocolata

Postat de: rhapsody in Prajituri

B lat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul tot deodata si...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de lapte si...

Postat de: rhapsody in Prajituri

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si...Citeste continuarea

Placinta cu branza sarata

Postat de: gicuta69 in Dulciuri

Preparare aluat:       Se pune faina intr-un castron si se face  o gaura in mijloc unde  se toarna apa calduta,oul batut cu praful de sare    si...Citeste continuarea

Rulada cu Nutella

Postat de: ctlina in Dulciuri

Se incalzeste cuptorul la 180 ° C . Separați albusurile de galbenusuri. Amestecati galbenusurile cu zaharul pudră cu mixerul. Adaugati faina si amestecati bine. Bateti albusurile spuma...Citeste continuarea

Prăjitură magică

Postat de: ctlina in Dulciuri

Mod de preparare: Incălziti cuptorul la 150 ° C. Topiți untul.      Separați albusurile si galbenusurile.   Amestecati galbenusurile cu zaharul pudră cu...Citeste continuarea

Supa crema de dovlecel

Postat de: ctlina in Supe

Dovlecelul se goleste de seminte si nervuri si se taie patrate medii. Se curata cartofii,ceapa si usturoiul. Se pune totul la fiert la oala minune intr-o cantitate mai mare de apa pentru...Citeste continuarea

Gris cu lapte si sirop de zahar ars

Postat de: susu in Dulciuri

Infierbantam laptele cu zaharul, batonul si vanilia, turnam in ploaie o cana nu prea plina de gris amestecand mereu. Spre sfarsit adaugam untul si putina sare. Lasati sa fiarba pana cand se leaga...Citeste continuarea

Somon cu sos de iaurt

Postat de: elucubratiiculinare in Somon

Condimentăm somonul cu sare și piper. Se stropește cu zeama de la 1/2 lămâie. Se așează pe plita sau grătarul încins câte 2-3 minute pe fiecare parte. Când este gata...Citeste continuarea

Gnocchi parisiene cu sos bechamel

Postat de: daniastefania in Aperitive / Garnituri

Prima data pregatim gnocchi. Punem laptele la fiert. Cand a inceput sa fiarba se adauga sarea si faina si se amesteca energic sa nu se formeze cocoloase. Se amesteca pana compozitia se desprinde...Citeste continuarea

Tortulete cu crema de branza

Postat de: miha in Torturi

Vom incepe prepararea acestui tort cu gemul de capsuni , pentru ca necesita mai mult timp. Capsunile se paseaza si se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul. Se fierbe la foc mic, amestecand...Citeste continuarea

Cheesecake cremos - Reteta video

Postat de: scortisoara in Dulciuri

Link catre reteta video: http://youtu.be/xFicyKC-ixE   Maruntim biscuitii sau mai pe scurt ii facem praf. Turnam untul topit deasupra lor si omogenizam astfel incat toata compozitia sa...Citeste continuarea

Chiftele de pui

Postat de: pity19 in Mancaruri cu carne

Carnea o amestecam cu , oul , cartoful ,praful de usturoi .  pesmetul , sarea , piperul  si cascavalul ( cartoful fiind fiert ) ; Facem bilute si dam la prajit in ulei...Citeste continuarea

Strudel cu mere

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Foile de placinta se lasa la decongelat. Merele se spala si se rad cu coaja cu tot pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu...Citeste continuarea

Orez mexican

Postat de: susu in Aperitive / Garnituri

Calim usturoiul zdrobit, adaugam pe rand ceapa, ardeiul, orezul, albitura si condimentele si calim dupa fiecare. Urmeaza legumele congelate si dupa ce le-am inabusit bine adaugam supa fierbinte....Citeste continuarea

Hrean cu otet

Postat de: susu in Conserve

Se pregateste lichidul in care se va conserva hreanul, si anume 100ml de apa rece se amesteca bine cu 50ml de otet 1 lingurita de sare si 2 lingurite de zahar, pana cand zaharul se dizolva. Se...Citeste continuarea

Langosi cu cascaval si salam de vara

Postat de: pity19 in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas incapator adaugam faina , sarea , zaharul , drojdia pe care am lasat-o cateva minute in lapte cald ,mai adaugam putin lapte , si incepem sa framantam pana obtinem un aluat pufos ;...Citeste continuarea

Gratin de cartofi, cu sunca presata

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii, ii spalam si ii portionam in patru pe lungime, daca sunt potrivit de mari, sau in cuburi mai mari. Ungem o tava de cuptor cu unt si ulei si asezam cartofii in ea. Amestecam...Citeste continuarea

Desert prajitura trei culori

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Se freaca untul, zaharul tos, 3 galbenusuri+1 ou intreg, praful de copt, coaja de lamaie si faina si se obtine un aluat fraged. Se imparte aluatul in doua parti. Intr-o jumatate se incorporeaza...Citeste continuarea

Tort cu jeleu si crema de clementine

Postat de: rhapsody in Torturi

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si...Citeste continuarea

Aperitiv paine impanata la cuptor

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

Se taie paine in felii pana la 1 cm de baza (coaja de jos trebuie sa ramana netaiata). Se taie apoi si in celalalt sens la fel. Vom obtine o paine taiata in cuburi in partea de sus. In fiecare...Citeste continuarea

Briose cu cocos

Postat de: susu in Dulciuri

Se amesteca pana la omogenizare toate ingredientele pentru aluat. Se toarna aluatul in formele de briose si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 20 minute. In ultimele 2...Citeste continuarea

Foi de napolitane cu crema de rahat

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Rahatul se taie bucati mici si se pune la topit intr-un vas, la foc mic cu 250ml apa, amestecand intruna. Cand se obtine o pasta omogena se adauga rama, nuca de cocos, zaharul vanilat si se...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata si piper rosu

Postat de: amalia01 in Prajituri

Se  amestecă bine făina, zahărul, cacaua, praful de copt, un praf de sare și unul de piper roșu proaspăt zdrobit. Se adauga ouale intregi , uleiul si laptele, amestecand cu mixerul,...Citeste continuarea

Gogosi americane - Donuts

Postat de: Criss in Dulciuri

Intr-un bol incapator se pune faina amestecata cu zaharul pudra, zaharul vanilat, praful de sare si drojdia uscata. Se amesteca cu o lingura, apoi se adauga ouale batute, coaja rasa de lime,untul...Citeste continuarea

Prajitura Figaro

Postat de: susu in Prajituri

 Mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat apoi adauga treptat cate un galbenus mixand bine dupa fiecare. Adauga coaja de citrice, praful de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie si...Citeste continuarea

Salau cu mustar si malai

Postat de: mihaelar63 in Salau

Pestele portionat si spalat se amesteca cu usturoi tocat sare , mustar , turmeric . Se lasa minimum 30 minute la macerat . Este si mai gustos daca sta cateva ore astfel asezonat in frigider la...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]