Brioche cu crema de patiserie

de Ligia Bxl in Dulciuri, 3 Mar 2015 | 12415 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 2 oua
  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 100 ml lapte
  • Pentru crema de patiserie:
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri de amidon
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 30 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • Garnitura:
  • 100 gr pepite de ciocolata
  • 50 gr de stafide (eu nu am pus)
  • zahar ptr pudrat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioche cu crema de patiserie:

Se dizolva mai intai drojdia in lapte impreuna cu zaharul,apoi se adauga untul topit.

Peste se adauga ouale batute,sarea si faina.Se incorporeaza toate bine.

Se framanta aluatul bine si se tine pentru 1 ora la crescut intr-un vas acoperit la loc cald.

Se prepara crema astfel:Se pune intr-un vas laptele cu zaharul,zaharul vanilat si amidonul si se pun pe foc.

Se amesteca bine pana devine o crema .Dupa ce se ia de pe foc se adauga esenta de vanilie.

Dupa ce aluatul a crescut se intinde pe o planseta in forma dreptunghiulara cu ajutorul unui rulou de patiserie si se unge cu crema de patiserie obtinuta,apoi peste crema se pun pepitele de ciocolata si stafidele (eu nu am pus).

Se ruleaza si se taie in 7 bucati egale.

Acestea se pun intr-o forma rotunda, unsa cu ulei si se lasa la crescut 1 ora.

Dupa ce a crescut se da forma (tava) la cuptor la 180°c pana se rumenesc frumos.

La final se pudreaza cu zahar pudra sau se poate unge cu un sirop sau un gem de caise.

Sa aveti pofta!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioche cu crema de patiserie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cupcakes brownies cu zmeura si ciocolata