Sunt cele mai bune chiftelute, dietetice, se fac rapid, nu miroase a prajeala peste tot in casa si pot face parte si din meniul copiilor!
Curatam cepele, le tocam marunt si le calim in putin ulei, cat sa capete culoare aurie. Ceapa va da un gust dulce chiftelutelor.
Inmuiem painea in lapte sau apa, o stoarcem bine si o pasam sau o trecem prin masina de tocat o data cu carnea.
Curatam carnea de pielite si grasime si o dam de doua ori prin masina de tocat.
Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mica.
Batem ouale usor.
Verdeata o tocam cat mai fin.
Intr-un bol amestecam toate ingredientele pregatite si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Incingem cuptorul (nu pot sa va dau o temperatura exacta, difera de cuptorul fiecaruia).
Captusim o tava cu hartie de copt. Cu mainile usor umezite formam chiftelutele de marime medie pe care le asezam soldateste in tava. Dam la cuptor si le tinem pana capata o culoare frumoasa aramie.
Mi-au iesit 40 de bucati.