O reteta cu vinete foarte buna si satioasa, plus si modul simplu de preparare.
Vinetele se curata de coaja si se taie cubulete cam de 1cm x 1cm grosime.
Incingeti o tigaie mai adanca, adaugati uleiul, vinetele si le lasati sa se caleasca - amestecati periodic. Sunt gata cand se rumenesc si scad in volum.
Pregatim un vas de yena mai inalt si punem vinetele in el, adaugam ardeiul, ceapa, rosiile si baconul taiat cubulete. Branza se da prin razatoare medie si se presara peste legume. Cu ajutorul unei furculite amestecam toata compozitia. Puneti vasul la cuptorul preincalzit pentru 15 minute la 180 grade - temperatura medie.
In acest timp amestecati intr-un bol ouale, smantana si putina sare cu piper.
Scurgeti din tava sucul lasat de legume - daca este cazul - si turnati unifrom amestecul de oua cu smantana peste legume.
Puneti tava la cuptor la temperatura de 200 grade si o lasati pana se rumneste frumos deasupra.
Dupa ce este gata se scoate din cuptor si se lasa 10-15 minute sa se patrunda.
1
putem adauga ce legume dorim