Lasagne Bolognese de Casă

de Catalina L in Lasagna, 4 Mar 2015 | 3538 vizualizari

 

O reteta un pic lunga de pregatit dar foarte gustoasa

 

INGREDIENTE

Pentru sosul bechamel

  • 3 linguri faina
  • 600 ml de lapte
  • Unt 30g
  • 1 cățel de usturoi (opțional)
  • 1 lingura cascaval ras
  • Sare și piper

Pentru sosul Bolognese

  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 350 g carne de vită tocata
  • 400 g sos de rosii de casa (reteta aici)
  • 150 ml de apa
  • 2 lingurite de pasta concentrat de rosii
  • 2 frunze de dafin
  • cimbru
  • ulei de masline

+

FOI DE LASAGNE,

  • 200 g cascaval ras,
  • 50g de unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne Bolognese de Casă:

Avem nevoie de trei preparate:

- foi de lasagne de casă -  reteta aici

- sos Bolognese                  

- sos Bechamel                       

 

Sosul Bolognese 

Curatam si taiem ceapa si usturoiul marunt. Curatam si radem morcovul. Ardeiul se curata si se taie cubulete. Calim ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugam morcovul, ardeiul apoi carnea si amestecam totul bine. Adaugati sosul de roșii, pasta de rosii concentrat, paharul de apă, și ierburile. Condimentati cu sare și piper. Se fierbe la foc mic timp de 20 de minute. Scoateți ierburile.

 

Sosul bechamel    

Se topeste untul, apoi se adauga faina si se amesteca repede. Gatiti la foc mic, fără rumenire. Se adaugă treptat laptele rece și se amestecă în mod regulat cu un tel. Adaugati usturoiul tocat marunt. Se fierbe timp de 8 minute la foc mic, amestecand cu telul, se asezoneaza cu sare și piper. La sfârșit se adaugă cascavalul ras și se ia de pe foc.

Pregătirea lasagnei:

Se amestecă sosul Bolognese cu sosul Béchamel. Pe fundul vasului punem un strat subțire de sos, apoi foile de lasagne, apoi alternam ; sos, cascaval ras, foi de lasagne de 3 ori. Se presara putin unt si cascaval ras. Se coace la 200 ° C timp de aproximativ 25 min.

Poftă Bună !!!!!

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne Bolognese de Casă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Catalina L 1

04.03.2015, 18:45

Rocsi 1

04.03.2015, 20:48

Foarte buna!

monik80 1

09.03.2015, 18:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagne alla bolognese