Baiatul meu a dorit tocanita din pipota de curcan. Curcanii mei sosesc tot cate doi de la tara, 2 pipote desi au in medie 370 gr sunt cam putine, asa ca am adaugat si piept pentru o tocana mai bogata.
Diferenta de gust la aceasta tocana am obtinut-o prin mult usturoi si pasta de gogosari preparata acasa http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-gogosari-cu-usturoi-65368.html.
Multicookerul Philips a fost ajutorul meu in prepararea acestei bunatati .
Legumele se curata se spala si se toaca marunt .
Pentru inceput se foloseste programul Fry meniul al aparatului de gatit Multicooker Philips. Se caleste timp de 20 minute ceapa , usturoiul,ardeiul si telina . Succesiv se aduga pasta de gogosari , boiaua , pasta iute de ardei si sarea . Se amesteca si se pune faina alba care va da consistenta sosului.In acest moment se pun 500 ml apa [ 2 cani ].
Puneti in sosul format pipota carnoasa , curatata , spalata si feliata .
Acum se foloseste programul Stew timp de 40 minute .Dupa 20 minute adugati si pieptul de curcan spalat si taiat cuburi mari .
Verificati spre sfarsitul procesului consistenta sosului . Daca este nevoie completati cu putina apa .
Serviti tocanita cu verdeata si mamaliguta . La noi mamaliga nu a ramas pentru poza :)))
1
Usturoiul preparat prin fierbere isi pierde din tarie .10 catei nu este prea mult.
2
Daca se poate preferati pipotele de curcan , sunt mari si carnoase .