Supa japoneza udon cu creveti

de Sylvia in Supe, 3 Mar 2015 | 9299 vizualizari

 

Taieteii udon sunt cunoscuti ca si japonezi desi multe informatii atesta ca acestia ar fi fost adusi din China. Sunt cele mai groase paste, variind de la 2 la 4 mm circumferinta, sunt facuti numai din apa si faina, au o consistenta aparte si sunt excelenti la gust deoarece au un aspect poros care absorb extraordinar de bine orice aroma. Sunt folositi atat in supe cat si sotati cu diverse legume si carnuri, cei mai adesea sunt intalniti in prefectura Hagawa din Japonia , sunt peste zece varietati din aceste paste , preparate in sute de retete.
Desi par destul de consisitenti, avand un aport caloric de 353 calorii de paste seci, in realitate datorita faptului ca nu se consuma mai mult de 50 de grame si datorita faptului ca au un indice glicemic mai mic ( 58) si multe proteine, sunt chiar recomandate fiind o masa satioasa si care cu restul ingredintelor nu ajunge la 500 calorii.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr paste udon
  • 250 gr creveti
  • un fir ceapa verde
  • putin praz
  • coriandru verde
  • pasta ardei iute
  • pasta miso
  • 2 catei usturoi
  • otet de orez
  • pasta de creveti
  • sos de stridii
  • putina tija de lemon gras
  • ardei iute
  • o ciuperca pleurotus
  • putin ghimbir proaspat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa japoneza udon cu creveti:

Se incepe prin pregatirea ingredientelor si decorticarea crevetilor, am avut creveti proaspeti. 

Se face o supa de creveti din chochiliile de creveti, putin lemon gras, o jumatate de lingurita de pasta miso, un varf de cutit de pasta de creveti ( este extrem de concentrata si sarata) , putin sos de stridii, un catel de usturoi si putin ghimbir taiat marunt. Se laas la fiert 15 minute , este suficient pentru orice fond sau supa de peste. Se filtrteaza si se mai da un clocot , asezonand la final cu ardei iute si putin otet de orez ca sa imbinam toate gusturile de sarat, dulce de la creveti, picant de la ardei iute, nu uitati ca bucataria asiatica mizeaza mereu pe aceste imbinaris i simbioze de gusturi total diferite. 

Taieteii udon ( eu i-am avut prefierti) se mai fierb 3 minute si se clatesc cu apa rece. 

Montajul super eset simplu, se pun intr-un bol adanc taieteii fierti, se adauga peste ei crevetii, cateva fasii de pleurotus, cateva rondele de ceapa verde si praz, se toarna peste supa clocotita si se garniseste cu coriandru care ii da o aroma specifica. 

Avem o explozie de culori, arome si texturi, de la aspectul moale si catifelat al pastelor, la fermitatea crevetilor si la legumele crocante.....supa fierbinte este naucitoare in arome, un usor iz de lamaie de la lemon gras, este picanta, sarata, acrisoara si dulceaga in acelasi timp....o supa perfecta pentru trup si suflet. Se poate face si in varianta de pui sau vita sau de ce nu vita cu creveti care cred ca e combinatia sublima. 

   

TIPS-URI

1

ca sa aveti un bun echilibru in arome adaugati cantitati foarte mici de condimente, mai bine completati

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa japoneza udon cu creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Teo 1

08.03.2015, 20:42

iMI place,imi place,dar bucuria mea e ca stiu ceva mai mult despre aceasta reteta!

Sylvia 1

14.03.2015, 22:20

sunteti taaaare simpatice toate , ma bucur ca va place ca nu va place dar va ganditi ca e buna ....poate ) promit sa va fac si reteta cu porc si cu vita sa fie pt toate gusturile.

tanty 1

06.04.2015, 22:26

delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ramen cu carne de rata (supa japoneza)