Cornuri cu branza si marar

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2015 | 5083 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 550 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 1 ou
  • 1/2 cana cu iaurt
  • 1/2 cana cu lapte
  • 30 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr branza de oi
  • 200 gr branza de vaci
  • 2 linguri smantana
  • 4 crengute marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 ou pentru uns
Portii: 22
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu branza si marar:

Aluatul:

Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Laptele il punem pe foc sa fie caldut, iar iaurtul la temperatura camerei. Intr-un bol cernem faina, adaugam drojdia dizolvata, oul, iaurtul si sarea. Incepem sa amestecam cu mana, adaugam laptele treptat. Framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios. Incorporam uleiul si mai framantam 3-4 minute. Acoperim cu un prosop curat si lasam sa dospeasca o ora, o ora si ceva, la loc ferit de curent.

Umplutura:

Intr-un bol amestecam branzeturile, cu smantana si mararul verde, tocat marunt. La final presaram sare si piper dupa gust. Aluatul dospit il rasturnam pe masa de lucru si il impartim in 3 bucati. Luam prima bucata, intindem o foaie potrivit de groasa, taiem patrate potrivite. Pe un colt al fiecarui patrat, punem cam 1 lingura rasa de umplutura, apoi rulam cornurile. La fel procedam cu restul de aluat si umplutura.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem oul spuma si cu un penson le ungem. Le introducem in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita si le lasam pana se rumenesc frumos.

Cand sunt gata, le scoatem, le lasam 5 minute la racorit, apoi le punem intr-un bol si le acoperim cu folie alimentara.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu branza sarata