Placinta cu legume si bacon

de daniastefania in Aperitive / Garnituri, 5 Mar 2015 | 3368 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 200 gr unt
  • 300 gr smantana
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 150 gr bacon
  • 3 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 2 oua
  • 2 gogosari murati
  • 100 gr cascaval
  • Sare
  • Piper
  • 1 galbenus de ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu legume si bacon:

Pregatim prima data aluatul. Untul se taie cubulete si se lasa sa se inmoaie. Peste unt adaugam faina, sarea si bicarbonatul de sodiu. Se faramiteaza compozitia, pana devine nisipoasa si adaugam smantana. Se framanta aluatul, apoi se acopera cu folie transparenta si se da 30 minute la frigider.

Intre timp ne ocupam de umplutura. Morcovii si dovleceii curatati se taie cubulete. Se pun morcovii la fiert in apa cu sare si cand sunt aproape fierti se adauga si dovleceii. Dupa ce s-au fiert se pun la scurs. Baconul taiat cubulete se prajeste in putin ulei. Cascavalul se taie si el cubulete. Ouale se fierb si se maruntesc. Se imparte aluatul in doua. Se intinde in tava prima bucata de aluat. Se aseaza peste aluat morcovii si dovleceii, apoi baconul si ouale, iar ultima data cascavalul si gogosarii taiati marunt. Se condimenteaza.

A doua bucata de aluat se intinde si se taie fasii care se aseaza oblic peste umplutura. Cateva fasii le rasucim si le asezam deasupra. Se unge aluatul cu galbenusul de ou. Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade C pana se rumeneste.

Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu legume si bacon" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu legume mexicane si ton