Varza a la Cluj

de mihaelar63 in Porc, 4 Mar 2015 | 13937 vizualizari

 

Varza a la Cluj este un fel de mancare pe care orice gospodina din Ardeal stie sa o prepare de la mama si bunica . Eu stiu ca se prepara cu varza dulcesi carne tocata , acum fiecare dupa gust ...Modul de ansamblare se face in straturi . In centrul Clujului mai exista un apreciat restaurant ,, Varzarie '' care are aceleasi bucatarese de 25 de ani . Daca doriti sa serviti o varza a la Cluj memorabila nu ocoliti acest local !!!

 

INGREDIENTE

Strat varza :

  • 1 varza mijlocie [ 1kg]
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 1 crenguta marar uscat
  • cimbru verde

Strat carne :

  • 1 kg carne tocata porc [ rasa mangalita ]
  • 2 cepe mari
  • 50 ml ulei
  • 2 pahare bulion rosii
  • sare
  • piper
  • boia rosie ardei

250 gr orez

2 rosii smantana

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Pentru stratul cu varza se toaca varza fideluta si se caleste in ulei . Se sareaza , pipareaza si se adauga 100 ml apa .Se aduga cimbru si marar si se lasa cateva minute pana scade lichidul si varza incepe sa se inmoaie .

Orezul se fierbe separat in apa cu sare . Am avut saculeti de orez prefiert care se fierb in multa apa sarata ,s rezulta un bob  pufos ce nu se lipeste  .

Pentru stratul cu carne cepele curatate , tocate se calesc in ulei cu carnea tocat .Se condimenteaza cu sare , boia si piper . Se inabuse cu bulion pana incepe carnea sa se albeasca .

Ansamblarea :Intai se pune putin  ulei si apoi un strat de bulion intr-o tava .Se monteaza in straturi incepand cu un strat de varza apoi unul de orez . Urmeaza stratul cu carnea tocata si bulion . Se repeta inca o data stratificare a. La sfarsit se taie rosiile felioare si se stropeste cu ulei .

Dati tava 20-30 minute la cuptor pentru gratinare .

Serviti Varza a la Cluj insotita de smantana - sau iaurt , dupa preferinta .

TIPS-URI

1

Nu este nevoie sa va obositi sa frecati varza cu sare , ea se va inmuia rapid daca la preparare adugati si putina apa .

2

Smantana se poate intercala intre straturi la ansamblare daca doriti . Eu prefer sa fie servita alaturat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj