Cornulete cu gem

de katty in Dulciuri, 4 Mar 2015 | 13214 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr osanza (sau unt)
  • un plic drojdie uscata (7 gr)
  • 250 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 600 gr faina
  • 300 gr gem de prune
  • zahar pudra cu aroma de vanilie pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu gem:

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata.

Punem laptele si zaharul la foc si amestecam continuu pana zaharul se topeste, apoi dam vasul jos.Daca este prea fierbinte il lasam sa se raceasca atat cat sa putem tine degetul in el, fara a ne arde.Facem o adancitura in mijlocul fainii, in care punem osanza si laptele caldut. Framantam pana obtinem un aluat care nu se lipeste. Punem vasul intr-un loc cald si lasam aluatul sa creasca pentru 30 de minute.

Impartim aluatul in 4 parti, pe care le intindem sub forma de cerc intr-un strat subtire. Impartim cercul cu un cutit bine ascutin in 8 triunghuri relativ egale. La baza fiecarui triunghi asezam cate o lingurita de gem, apoi rulam spre varful triunghiului. Asezam cornuletele intr-o tava pe hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit pana devin aurii.

Scoatem cornuletele si cat mai sunt caldute le presaram bine cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec Pina Colada

de RODIMUR 8

ieri la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana

de Caty 3

ieri la 22:18

Ruladă cu brânză și mărar - Aperitivul gustos și rapid

ieri la 09:29

Cartofi lionezi

de Caty 3

pe 20.08 la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

pe 20.08 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede cu rahat