Ciulama cu ciuperci si mazare

de Rocsi in Mancaruri de legume, 3 Mar 2015 | 4994 vizualizari

 

Un preparat atat de simplu dar atat de bun. Poate fi servit ca atare sau ca si o garnitura langa o bucatica de carne, voi alegeti...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr mazare la borcan
  • 1 bocan mic de ciuperci intregi
  • 1 ceapa
  • 3-4 crengute marar verde
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri faina
  • 3-4 linguri cu varf smantana
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu ciuperci si mazare:

Curatam ceapa si o tocam marunt. Mazarea o scurgem de zeama, o spalam cu apa rece, ciupercile le spalam si le taiem felii.

Intr-o cratita incingem uleiul, innabusim ceapa 2 minute. Adaugam ciupercile, le lasam 2 minute pe foc, apoi punem apa cat sa le acoperim. Lasam sa fiarba la foc potrivit si cand ciupercile sunt facute pe jumatate, dam drumul la mazare (fiind de la borcan era fiarta). Condimentam cu sare si piper, mai adaugam putina apa calda daca este nevoie. Cand sunt bine fierte legumele si zeama este scazuta suficient, dizolvam faina cu putina apa, ii dam drumul in oala printr-o strecuratoare si amestecam repede sa nu se formeze cocoloase. Dam focul mediu, lasam sa dea cateva clocote. Adaugam smantana, usturoiul curatat si tocat marunt, mai lasam pe foc 1 minut.

Luam cratita de pe aragaz, presaram mararul tocat marunt. Acoperim cu un capac pentru 10 minute, apoi servim.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu ciuperci si mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

08.03.2015, 21:27

Ksenya e super si varianta ta

Rocsi 1

08.03.2015, 21:28

Mariana

Rocsi 1

08.03.2015, 21:28

Ma bucur Mihaela

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci