A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Tiramisu reţetă originală by...

Postat de: AlexTeacher in Dulciuri

Tiramisu reţetă originală Preparati espresso-ul (sau cafea la ibric pe care o strecurati la sfarsit) si lasati-l/o sa se raceasca; Adaugati cognacul sau spumantul in cafea;...Citeste continuarea

Suc de sfecla cu fructe

Postat de: timea in Vegan / Raw vegan

De facut, sucul de sfecla cu fructe e foarte simplu. Spalam bine toate ingredientele. Curatam banana, mandarinele si sfecla, merele le lasam cu coaja. Punem pe rand in storcator...Citeste continuarea

Varza a la Cluj

Postat de: mihaelar63 in Porc

Pentru stratul cu varza se toaca varza fideluta si se caleste in ulei . Se sareaza , pipareaza si se adauga 100 ml apa .Se aduga cimbru si marar si se lasa cateva minute pana scade lichidul si...Citeste continuarea

Fenicul gratinat

Postat de: geoline in Aperitive / Garnituri

Spalam feniculii si taiem fiecare bucata in 6. Ii fierbem in apa cu sare 10 minute. Ii punem intr o strecuratoare la scurs. Punem putin unt intr o tigaie si ii rumenim  apoi ii punem intr o...Citeste continuarea

Braduti cu aluat de biscuiti si nuca

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Intr-un vas, punem laptele, untul si le incalzim usor. Apoi adaugam mierea si amestecam pana se topesc si untul si mierea si obtinem un laptic mai dens. Biscutii si nuca le tocam la robot sau...Citeste continuarea

Fursecuri cu pepite de ciocolata

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Intr-un castron, amestecam untul moale, uleiul si zaharul. Amestecam cu un tel, adaugam oul. Amestecam in continuare pana se incorporeaza oul, apoi adaugam faina amestecata cu praf de copt....Citeste continuarea

Lasagne Bolognese de Casă

Postat de: ctlina in Lasagna

Avem nevoie de trei preparate: - foi de lasagne de casă -  reteta  aici - sos Bolognese                   - sos Bechamel  ...Citeste continuarea

Foi de lasagne de casa - cu Kitchenaid

Postat de: ctlina in Lasagna

Se pun ingredientele in vasul Kitchenaid, se amesteca totul la viteza 2.  Cand aluatul incepe sa se formeze schimbam ustensila si petrim 5-8 minute. Scoatem aluatul,  il filmam...Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor...

Postat de: Dea_Dea in Dulciuri

Reteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca cu zaharul pudra si esenta de vanilie, adaugam ouale si omogenizam . Incepem sa punem 2-3 linguri faina amestecata cu praful de copt...Citeste continuarea

Baba Ghanoush

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Vinetele le coacem pe un grătar la flacără pe toate părțile. Se lasă un pic la răcit, apoi se curăță de coajă. Se pun pe un fund înclinat să se scurgă amăreala. Vinetele se pot...Citeste continuarea

Coronite cu Finetti

Postat de: rhapsody in Dulciuri

1. Cerne faina (cei 1000 g) intr-un vas incapator. Fa o adancitura in mijlocul acesteia, pune drojdia sfaramata impreuna cu zaharul si o dizolvi cu apa calduta. Acoperi vasul si lasi sa dospeasca...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu gem de...

Postat de: geoline in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Se bat oualele cu zaharul, untul, sarea si aromele. Se adauga laptele, apa si faina alternand pentru a evita formarea cocoloaselor. Prajim clatitele in tigaia unsa cu...Citeste continuarea

Ciulama cu ciuperci si mazare

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Curatam ceapa si o tocam marunt. Mazarea o scurgem de zeama, o spalam cu apa rece, ciupercile le spalam si le taiem felii. Intr-o cratita incingem uleiul, innabusim ceapa 2 minute. Adaugam...Citeste continuarea

Pui cu curry pe pat de orez

Postat de: geoline in Pui

Se rumenesc copanelele in ulei si unt. Se adauga ceapa tocata si se lasa la calit pana cand aceasta devine translucida. Apoi se adauga laptele caldut si o lingura de curry, se fierbe cateva...Citeste continuarea

Prajitura frageda cu mere

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Topiti intr-un vas untul, lasati-l sa se racoreasca si adaugati ouale usor batute si laptele. Puneti faina amestecata cu 3 linguri zahar, praful de copt si sarea intr-un bol. Incepeti sa...Citeste continuarea

Friptura de pui in sos de rosii,...

Postat de: merisor67 in Pui

Pentru friptura, spalam carnea de pui si parlim daca este cazul pulpele. Ungem carnea cu ulei, presaram peste ea condimentele si pe o parte si pe alta si o lasam asa la reca 20 minute. Punem...Citeste continuarea

Paine cu branza de burduf,ceapa...

Postat de: Valclaudia in Piine

500 gr. faina cernuta se pun intr-un bol incapator. Facem o groapa la mijloc, punem 10 gr. drojdie zdrobita intre degete iar celelalte 15 gr. le lichefiem amestecandu-le cu sare si zahar, apoi...Citeste continuarea

Paste la cuptor cu smantana si...

Postat de: timea in Paste

Inainte de toate, fierbem pastele in apa clocotita cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Strecuram pastele, le trecem pe sub un jet de apa rece, lasam sa se scurga apa de pe ele, apoi...Citeste continuarea

Ciorba de brocolli si porumb

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Legumele se curata si se spala foarte bine sub jet de apa rece. Punem in oala 3-4 linguri de ulei, apoi adaugam prazul, ardeiul si morcovul, toate aceste legume taiate bucati. Lasam sa se caleasca...Citeste continuarea

Brioche cu crema de patiserie

Postat de: comanligia in Dulciuri

Se dizolva mai intai drojdia in lapte impreuna cu zaharul,apoi se adauga untul topit. Peste se adauga ouale batute,sarea si faina.Se incorporeaza toate bine. Se framanta aluatul bine si se...Citeste continuarea

Paste cu sos de rosii cu ciuperci

Postat de: Valclaudia in Paste

Fierbem pastele in apa cu sare urmand instructiunile de pe ambalaj. Le scurgem de apa si le lasam deoparte pana preparam sosul. Curatam usturoiul si il tocam marunt, apoi il calim in ulei....Citeste continuarea

Budinca clasica de ciocolata

Postat de: daniastefania in Dulciuri

Se cerne intr-un vas faina si cacao. Se adauga zaharul si un praf de sare. Se pune vasul pe foc si se adauga treptat laptele. Se amesteca sa se ingroase. Se adauga untul si se amesteca pana se...Citeste continuarea

Supa japoneza udon cu creveti

Postat de: Sylvia in Supe

Se incepe prin pregatirea ingredientelor si decorticarea crevetilor, am avut creveti proaspeti.  Se face o supa de creveti din chochiliile de creveti, putin lemon gras, o jumatate de...Citeste continuarea

Drob de post/vegetarian

Postat de: GatesteUsor in Mancaruri de legume

Cartofii se fierb in coaja pana cand sunt bine fierti. Apoi se raceasc si se curata. Se fierbe orezul bob intreg: la o masura de orez se pun doua masuri de apa la fiert. Se pune orezul in apa...Citeste continuarea

Carnaciori de nuca

Postat de: Camy_gby in Aperitive / Garnituri

Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma cu mixerul. Se incorporeaza grisul si se lasa la odihnit 30 de minute. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si impreuna cu restul ingredientelor se...Citeste continuarea

Crema de zahar ars by Alex Teacher...

Postat de: AlexTeacher in Dulciuri

Intr-un bol mare spargem cele 10 oua pe care le vom mixa bine Adaugam 100g de zahar si amestecam pana se va topi Punem un varf de sare,...Citeste continuarea

Tocanita de linte

Postat de: Camy_gby in Mancaruri de post

Ceapa tocata marunt se caleste in ulei pana devine transparenta apoi se adauga morcovii si telina taiati in cubulete. Se mai lasa pe foc pana se inmoaie legumele apoi se adauga lintea, apa si...Citeste continuarea

Ciorba de vita cu legume

Postat de: reisnaor_2006 in Ciorbe

Legumele se spala si se curata. Morcovii, telina, ardeiul, ceapa, cartofii se taie cubulete. Carnea  se spala, se portioneaza si se pune la fiert in 3-4 l apa cu sare. In timpul fierberii se...Citeste continuarea

Salata Roxi

Postat de: reisnaor_2006 in Salate

Sosul pentru salata il preparam facand o maioneaza din galbenus, mustar, sare si ulei. Cand maioneza este gata adaugam lingura de smantana  si omogenizam. Salata o spalam si o taiem mai...Citeste continuarea

Invartita cu mere (de post)

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Merele spalate si curatate de coaja se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.Adaugam peste mere zaharul,zaharul vanilat,si punem pe foc cca 10m min.Cand le luam de pe foc adugam scortisoara si nuca de...Citeste continuarea

Prajitura cu foi de cartofi si...

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Prepararea foilor: Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete si ii spalam foarte bine. Fierbem cartofii in apa cu un praf de sare, pana patrunde furculita usor in ei. Ii scurgem apoi bine de...Citeste continuarea

Cozonac cu mousse de mere si...

Postat de: cris2711 in Dulciuri

Intr-un castron amestecam faina impreuna cu sarea,apoi se adauga coaja de portocala. Intr-un castronel se dizolva drojdia in laptele caldut cu zahar(cate o lingura din fiecare). Se pune...Citeste continuarea

Plachie de crap

Postat de: Irina in Crap / Caras

Pestele gata filetat l-am asezat in tava si l-am condimentat cu sare si piper. Ceapa am taiat-o pestisor, rosiile cuburi, usturoiul felii, iar ardeii bastonase. In tigaia incinsa am pus...Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu gem de piersici...

Postat de: daniastefania in Prajituri

Pregatim aluatul pentru cornulete. Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in laptele caldut. Adaugam apoi faina cernuta, iaurtul, 2 oua, praful de sare si untura. Se framanta bine pana se obtine un...Citeste continuarea

Cornuri cu gem

Postat de: Irina in Dulciuri

Am amestecat faina cu sarea, zaharul si drojdia uscata. Am adaugat untul si laptele acru si am framantat un aluat moale, care nu se lipeste de degete.  Am lasat aluatul la crescut, avand...Citeste continuarea

Cozonac unguresc

Postat de: dantes in Dulciuri

Se amesteca margarina cu faina si se freaca bine; se adauga ouale,zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar. Se lasa sa creasca circa 30 minute dupa care se framanta bine si se...Citeste continuarea

Prajitura cu mere - de post

Postat de: iuliana_florentina in Dulciuri

Prima data amestecam bine intr-un vas grisul,faina,zaharul,sarea si praful de copt. Spalam merele (de preferat sa fie mere zemoase ) , le dam pe razatoarea mare cu tot cu coaja( daca...Citeste continuarea

Ciorba de mazare cu cartofi - de post

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele spalate se curata si se spala din nou . Morcovii se taie rondele cu cutitul ondulat . Telina se feliaza . Ceapa se toaca marunt . Cartofii se taie cuburi . Caliti...Citeste continuarea

Pulpa de porc cu sos de vin

Postat de: margo in Porc

Am ales o bucata de pulpa de porc.De cu seara am pregatit o marinada din: un pahar de vin alb,un pahar otet,o cana de apa,3-4 foi de dafin,3-4 catei de usturoi,1 ceapa,sare,piper,cateva...Citeste continuarea

Ciorba de vitel cu mazare verde -...

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Carnea de vitel se spala si se portioneaza in cuburi de 3/3 cm . Legumele se spala , se curata si din nou se spala . morcovii se taie rondele cu ajutorul cutitului ondulat...Citeste continuarea

Pilaf de orez cu legume

Postat de: iulia10 in Aperitive / Garnituri

Se curata legumele si se spala,apoi se toaca marunt(eu le toc la robotul de bucatarie).Se pun legumele la calit in putin ulei,apoi se adauga orezul spalat si se pune apa din cand in cand,pana cand...Citeste continuarea

Curcan cu cimbru si oregano

Postat de: mihaelar63 in Curcan

Pulpa se curata , se spala si se aseaza intr-o tava . Cartofii , ceapa si usturoiul se curata . Feliati legumele si le asezati in jurul pulpei de curcan . Sarati , piparati , pudrati cu...Citeste continuarea

Tartă cu cartofi și sparanghel

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Aluatul de foietaj se lasă la dezgehțet cca. 60 de minute. Între timp se coc cartofii, la cuptor, simplu sau stroăiți cu un pic de ulei de măsline. După ce s-au copt, se decojesc,...Citeste continuarea

Savarine

Postat de: diaconta in Prajituri

Am pregatit mai întâi savarinele pentru ca vor trebui sa si dospeasca. Intr-un bol am pus faina. Zaharul si drojdia le-am pus in laptele caldut si am amestecat pana s-au...Citeste continuarea

Lingurițe, madlene și margarete

Postat de: panacris in Prajituri

Untul se topește într-un ibric la foc mic. Între timp ouăle se bat energic cu zhărul, în cazul meu Thor (robotul semi profesional:D ) a luat situația în mână :D,...Citeste continuarea

Calzone

Postat de: daniastefania in Pizza

Se incalzeste cuptorul la 210 grade C. Se unge o tava cu unt sau ulei sau se pune hartie de copt. Se topeste untul si se lasa la racit. Intr-un bol se amesteca faina cernuta cu oul, laptele...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu cartofi

Postat de: rocsi_1612 in Ciorbe

Ardeiul rosu si galben, il curatam de seminte, il taiem cubulete. Decojim morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Taiem rondele ceapa verde, patrunjelul il tocam marunt. Intr-o oala...Citeste continuarea

Costita de porc cu rosii, la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Porc

Intr-un castron punem condimentele Kotanyi, boiaua iute, usturoiul curatat si zdrobit, uleiul de masline, amestecam. Bucata de costita o crestam pe partea fara os si o tavalim prin condimente, o...Citeste continuarea

Prajitura cu mere si scortisoara

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Untul rece scos din frigider se da pe razatoare si se amesteca intr-un vas cu coaja de lamaie si portocala,cu iaurtul si smantana, cu zaharul pudra,vanilia, praful de sare, cu ouale si faina, apoi...Citeste continuarea

Prajitura cu visine, frisca si...

Postat de: timea in Prajituri

Blat: Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul alternand cu cate o lingura de apa fierbinte. Urmeaza apoi galbenusurile frecate...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]