Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Tiramisu reţetă originală by...
Postat de: AlexTeacher in DulciuriTiramisu reţetă originală Preparati espresso-ul (sau cafea la ibric pe care o strecurati la sfarsit) si lasati-l/o sa se raceasca; Adaugati cognacul sau spumantul in cafea;...Citeste continuarea
Suc de sfecla cu fructe
Postat de: timea in Vegan / Raw veganDe facut, sucul de sfecla cu fructe e foarte simplu. Spalam bine toate ingredientele. Curatam banana, mandarinele si sfecla, merele le lasam cu coaja. Punem pe rand in storcator...Citeste continuarea
Varza a la Cluj
Postat de: mihaelar63 in PorcPentru stratul cu varza se toaca varza fideluta si se caleste in ulei . Se sareaza , pipareaza si se adauga 100 ml apa .Se aduga cimbru si marar si se lasa cateva minute pana scade lichidul si...Citeste continuarea
Fenicul gratinat
Postat de: geoline in Aperitive / GarnituriSpalam feniculii si taiem fiecare bucata in 6. Ii fierbem in apa cu sare 10 minute. Ii punem intr o strecuratoare la scurs. Punem putin unt intr o tigaie si ii rumenim apoi ii punem intr o...Citeste continuarea
Braduti cu aluat de biscuiti si nuca
Postat de: privatelaura in DulciuriIntr-un vas, punem laptele, untul si le incalzim usor. Apoi adaugam mierea si amestecam pana se topesc si untul si mierea si obtinem un laptic mai dens. Biscutii si nuca le tocam la robot sau...Citeste continuarea
Fursecuri cu pepite de ciocolata
Postat de: privatelaura in DulciuriIntr-un castron, amestecam untul moale, uleiul si zaharul. Amestecam cu un tel, adaugam oul. Amestecam in continuare pana se incorporeaza oul, apoi adaugam faina amestecata cu praf de copt....Citeste continuarea
Lasagne Bolognese de Casă
Postat de: ctlina in LasagnaAvem nevoie de trei preparate: - foi de lasagne de casă - reteta aici - sos Bolognese - sos Bechamel ...Citeste continuarea
Foi de lasagne de casa - cu Kitchenaid
Postat de: ctlina in LasagnaSe pun ingredientele in vasul Kitchenaid, se amesteca totul la viteza 2. Cand aluatul incepe sa se formeze schimbam ustensila si petrim 5-8 minute. Scoatem aluatul, il filmam...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: Dea_Dea in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca cu zaharul pudra si esenta de vanilie, adaugam ouale si omogenizam . Incepem sa punem 2-3 linguri faina amestecata cu praful de copt...Citeste continuarea
Baba Ghanoush
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postVinetele le coacem pe un grătar la flacără pe toate părțile. Se lasă un pic la răcit, apoi se curăță de coajă. Se pun pe un fund înclinat să se scurgă amăreala. Vinetele se pot...Citeste continuarea
Coronite cu Finetti
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Cerne faina (cei 1000 g) intr-un vas incapator. Fa o adancitura in mijlocul acesteia, pune drojdia sfaramata impreuna cu zaharul si o dizolvi cu apa calduta. Acoperi vasul si lasi sa dospeasca...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu gem de...
Postat de: geoline in DulciuriClatite pufoase reteta Se bat oualele cu zaharul, untul, sarea si aromele. Se adauga laptele, apa si faina alternand pentru a evita formarea cocoloaselor. Prajim clatitele in tigaia unsa cu...Citeste continuarea
Ciulama cu ciuperci si mazare
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeCuratam ceapa si o tocam marunt. Mazarea o scurgem de zeama, o spalam cu apa rece, ciupercile le spalam si le taiem felii. Intr-o cratita incingem uleiul, innabusim ceapa 2 minute. Adaugam...Citeste continuarea
Pui cu curry pe pat de orez
Postat de: geoline in PuiSe rumenesc copanelele in ulei si unt. Se adauga ceapa tocata si se lasa la calit pana cand aceasta devine translucida. Apoi se adauga laptele caldut si o lingura de curry, se fierbe cateva...Citeste continuarea
Prajitura frageda cu mere
Postat de: gaby_d in DulciuriTopiti intr-un vas untul, lasati-l sa se racoreasca si adaugati ouale usor batute si laptele. Puneti faina amestecata cu 3 linguri zahar, praful de copt si sarea intr-un bol. Incepeti sa...Citeste continuarea
Friptura de pui in sos de rosii,...
Postat de: merisor67 in PuiPentru friptura, spalam carnea de pui si parlim daca este cazul pulpele. Ungem carnea cu ulei, presaram peste ea condimentele si pe o parte si pe alta si o lasam asa la reca 20 minute. Punem...Citeste continuarea
Paine cu branza de burduf,ceapa...
Postat de: Valclaudia in Piine500 gr. faina cernuta se pun intr-un bol incapator. Facem o groapa la mijloc, punem 10 gr. drojdie zdrobita intre degete iar celelalte 15 gr. le lichefiem amestecandu-le cu sare si zahar, apoi...Citeste continuarea
Paste la cuptor cu smantana si...
Postat de: timea in PasteInainte de toate, fierbem pastele in apa clocotita cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Strecuram pastele, le trecem pe sub un jet de apa rece, lasam sa se scurga apa de pe ele, apoi...Citeste continuarea
Ciorba de brocolli si porumb
Postat de: Valclaudia in CiorbeLegumele se curata si se spala foarte bine sub jet de apa rece. Punem in oala 3-4 linguri de ulei, apoi adaugam prazul, ardeiul si morcovul, toate aceste legume taiate bucati. Lasam sa se caleasca...Citeste continuarea
Brioche cu crema de patiserie
Postat de: comanligia in DulciuriSe dizolva mai intai drojdia in lapte impreuna cu zaharul,apoi se adauga untul topit. Peste se adauga ouale batute,sarea si faina.Se incorporeaza toate bine. Se framanta aluatul bine si se...Citeste continuarea
Paste cu sos de rosii cu ciuperci
Postat de: Valclaudia in PasteFierbem pastele in apa cu sare urmand instructiunile de pe ambalaj. Le scurgem de apa si le lasam deoparte pana preparam sosul. Curatam usturoiul si il tocam marunt, apoi il calim in ulei....Citeste continuarea
Budinca clasica de ciocolata
Postat de: daniastefania in DulciuriSe cerne intr-un vas faina si cacao. Se adauga zaharul si un praf de sare. Se pune vasul pe foc si se adauga treptat laptele. Se amesteca sa se ingroase. Se adauga untul si se amesteca pana se...Citeste continuarea
Supa japoneza udon cu creveti
Postat de: Sylvia in SupeSe incepe prin pregatirea ingredientelor si decorticarea crevetilor, am avut creveti proaspeti. Se face o supa de creveti din chochiliile de creveti, putin lemon gras, o jumatate de...Citeste continuarea
Drob de post/vegetarian
Postat de: GatesteUsor in Mancaruri de legumeCartofii se fierb in coaja pana cand sunt bine fierti. Apoi se raceasc si se curata. Se fierbe orezul bob intreg: la o masura de orez se pun doua masuri de apa la fiert. Se pune orezul in apa...Citeste continuarea
Carnaciori de nuca
Postat de: Camy_gby in Aperitive / GarnituriOuale se separa, iar albusurile se bat spuma cu mixerul. Se incorporeaza grisul si se lasa la odihnit 30 de minute. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si impreuna cu restul ingredientelor se...Citeste continuarea
Crema de zahar ars by Alex Teacher...
Postat de: AlexTeacher in DulciuriIntr-un bol mare spargem cele 10 oua pe care le vom mixa bine Adaugam 100g de zahar si amestecam pana se va topi Punem un varf de sare,...Citeste continuarea
Tocanita de linte
Postat de: Camy_gby in Mancaruri de postCeapa tocata marunt se caleste in ulei pana devine transparenta apoi se adauga morcovii si telina taiati in cubulete. Se mai lasa pe foc pana se inmoaie legumele apoi se adauga lintea, apa si...Citeste continuarea
Ciorba de vita cu legume
Postat de: reisnaor_2006 in CiorbeLegumele se spala si se curata. Morcovii, telina, ardeiul, ceapa, cartofii se taie cubulete. Carnea se spala, se portioneaza si se pune la fiert in 3-4 l apa cu sare. In timpul fierberii se...Citeste continuarea
Salata Roxi
Postat de: reisnaor_2006 in SalateSosul pentru salata il preparam facand o maioneaza din galbenus, mustar, sare si ulei. Cand maioneza este gata adaugam lingura de smantana si omogenizam. Salata o spalam si o taiem mai...Citeste continuarea
Invartita cu mere (de post)
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriMerele spalate si curatate de coaja se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.Adaugam peste mere zaharul,zaharul vanilat,si punem pe foc cca 10m min.Cand le luam de pe foc adugam scortisoara si nuca de...Citeste continuarea
Prajitura cu foi de cartofi si...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postPrepararea foilor: Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete si ii spalam foarte bine. Fierbem cartofii in apa cu un praf de sare, pana patrunde furculita usor in ei. Ii scurgem apoi bine de...Citeste continuarea
Cozonac cu mousse de mere si...
Postat de: cris2711 in DulciuriIntr-un castron amestecam faina impreuna cu sarea,apoi se adauga coaja de portocala. Intr-un castronel se dizolva drojdia in laptele caldut cu zahar(cate o lingura din fiecare). Se pune...Citeste continuarea
Plachie de crap
Postat de: Irina in Crap / CarasPestele gata filetat l-am asezat in tava si l-am condimentat cu sare si piper. Ceapa am taiat-o pestisor, rosiile cuburi, usturoiul felii, iar ardeii bastonase. In tigaia incinsa am pus...Citeste continuarea
Cornuri pufoase cu gem de piersici...
Postat de: daniastefania in PrajituriPregatim aluatul pentru cornulete. Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in laptele caldut. Adaugam apoi faina cernuta, iaurtul, 2 oua, praful de sare si untura. Se framanta bine pana se obtine un...Citeste continuarea
Cornuri cu gem
Postat de: Irina in DulciuriAm amestecat faina cu sarea, zaharul si drojdia uscata. Am adaugat untul si laptele acru si am framantat un aluat moale, care nu se lipeste de degete. Am lasat aluatul la crescut, avand...Citeste continuarea
Cozonac unguresc
Postat de: dantes in DulciuriSe amesteca margarina cu faina si se freaca bine; se adauga ouale,zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar. Se lasa sa creasca circa 30 minute dupa care se framanta bine si se...Citeste continuarea
Prajitura cu mere - de post
Postat de: iuliana_florentina in DulciuriPrima data amestecam bine intr-un vas grisul,faina,zaharul,sarea si praful de copt. Spalam merele (de preferat sa fie mere zemoase ) , le dam pe razatoarea mare cu tot cu coaja( daca...Citeste continuarea
Ciorba de mazare cu cartofi - de post
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele spalate se curata si se spala din nou . Morcovii se taie rondele cu cutitul ondulat . Telina se feliaza . Ceapa se toaca marunt . Cartofii se taie cuburi . Caliti...Citeste continuarea
Pulpa de porc cu sos de vin
Postat de: margo in PorcAm ales o bucata de pulpa de porc.De cu seara am pregatit o marinada din: un pahar de vin alb,un pahar otet,o cana de apa,3-4 foi de dafin,3-4 catei de usturoi,1 ceapa,sare,piper,cateva...Citeste continuarea
Ciorba de vitel cu mazare verde -...
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCarnea de vitel se spala si se portioneaza in cuburi de 3/3 cm . Legumele se spala , se curata si din nou se spala . morcovii se taie rondele cu ajutorul cutitului ondulat...Citeste continuarea
Pilaf de orez cu legume
Postat de: iulia10 in Aperitive / GarnituriSe curata legumele si se spala,apoi se toaca marunt(eu le toc la robotul de bucatarie).Se pun legumele la calit in putin ulei,apoi se adauga orezul spalat si se pune apa din cand in cand,pana cand...Citeste continuarea
Curcan cu cimbru si oregano
Postat de: mihaelar63 in CurcanPulpa se curata , se spala si se aseaza intr-o tava . Cartofii , ceapa si usturoiul se curata . Feliati legumele si le asezati in jurul pulpei de curcan . Sarati , piparati , pudrati cu...Citeste continuarea
Tartă cu cartofi și sparanghel
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriAluatul de foietaj se lasă la dezgehțet cca. 60 de minute. Între timp se coc cartofii, la cuptor, simplu sau stroăiți cu un pic de ulei de măsline. După ce s-au copt, se decojesc,...Citeste continuarea
Savarine
Postat de: diaconta in PrajituriAm pregatit mai întâi savarinele pentru ca vor trebui sa si dospeasca. Intr-un bol am pus faina. Zaharul si drojdia le-am pus in laptele caldut si am amestecat pana s-au...Citeste continuarea
Lingurițe, madlene și margarete
Postat de: panacris in PrajituriUntul se topește într-un ibric la foc mic. Între timp ouăle se bat energic cu zhărul, în cazul meu Thor (robotul semi profesional:D ) a luat situația în mână :D,...Citeste continuarea
Calzone
Postat de: daniastefania in PizzaSe incalzeste cuptorul la 210 grade C. Se unge o tava cu unt sau ulei sau se pune hartie de copt. Se topeste untul si se lasa la racit. Intr-un bol se amesteca faina cernuta cu oul, laptele...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu cartofi
Postat de: rocsi_1612 in CiorbeArdeiul rosu si galben, il curatam de seminte, il taiem cubulete. Decojim morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Taiem rondele ceapa verde, patrunjelul il tocam marunt. Intr-o oala...Citeste continuarea
Costita de porc cu rosii, la cuptor
Postat de: Constelatialeu in PorcIntr-un castron punem condimentele Kotanyi, boiaua iute, usturoiul curatat si zdrobit, uleiul de masline, amestecam. Bucata de costita o crestam pe partea fara os si o tavalim prin condimente, o...Citeste continuarea
Prajitura cu mere si scortisoara
Postat de: RuxyRux in PrajituriUntul rece scos din frigider se da pe razatoare si se amesteca intr-un vas cu coaja de lamaie si portocala,cu iaurtul si smantana, cu zaharul pudra,vanilia, praful de sare, cu ouale si faina, apoi...Citeste continuarea
Prajitura cu visine, frisca si...
Postat de: timea in PrajituriBlat: Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul alternand cu cate o lingura de apa fierbinte. Urmeaza apoi galbenusurile frecate...Citeste continuarea