Madlene

de Merisor in Prajituri, 22 Mar 2015 | 5891 vizualizari

 

Daca tot am primit forma de madlene, am zis s-o si utilizez, dar mi-ar mai trebui patru ca sa coc mai multe odata. :)))
Bine, as fi putut sa le mai fac si in forme de briose, dar imi plac mai mult cum arata in forma de madlene.
Am facut aceasta reteta de doua ori, odata cu aroma de lamaie, preferatele mele si a doua oara cu aroma de vanilie, cele de fata.

Urmeaza a treia oara cu aroma de portocala.

Sunt tare bune, dar dispar repede.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 400 gr faina
  • 3 oua
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf sare
  • In plus:
  • 1-2 linguri zahar cu aroma de vanilie, pentru ornat
Portii: 100
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene:

Aducem toate ingredientele la temperature camerei cu cel putin o ora inainte de preparare.

Mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la topirea zaharului. 

Laptele il punem pe foc impreuna cu untul, dar nu il lasam pana la topirea definitiva a untului, doar il incalzim putin, apoi il lasam sa se raceasca, astfel ca si untul se va topi pe parcurs.

Adaugam laptele cu untul peste oua si le mixam pentru omogenizare, apoi adaugam esenta si cernem faina impreuna cu praful de copt, mixand in continuare.

Va iesi un aluat ceva mai gros decat cel de clatite, pe care il lasam 20 de minute la odihnit, apoi cu o lingurita, umplem formele de madlene, razant si le vom coace pentru 20 de minute la 180 de grade.

Cand sunt reci, le vom pudra cu zahar cu aroma de vanilie.

Sunt tare bune si de efect

Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Madlene