Se prepara foarte simplu si se consuma foarte rapid cu o dulceata care sa insiropeze bine feliuta delicioasa cu stafide si merisoare .
Stafidele si merisoarele uscate se clatesc cu apa calda , se scurg si se pun la hidratat in rom . Din cand in cand amestecati-le . Daca trebuie hidratate rapid se pot incalzi 1-2 minute la cuptorul cu microunde .
Se amesteca drojdia cu laptele de cocos caldut , o lingura de zahar si 2 linguri de faina . Se lasa 10 minute sa dospeasca .
Se cerne faina si se pune , maiaua dospita , coaja de lamaie rasa , restul de zahar , sare , zahar vaniliat , ulei si margarina [ moale] . Framantati bine amestecul si lasati-l la crescut intr-un loc cald . Acoperiti aluatul cu o folie alimentara unsa cu ulei .
Dupa 20 minute cand a crescut incorporati stafidele si merisoarele .
Puneti aluatul intr-o forma de guguluf unsa cu margarina si tapetata cu faina alba . Lasati sa creasca aluatul la cald . Forma de guguluf a stat la mine perfect pe manerul capacului de supa ce fierbea la foc mic .
Coaceti coronita la foc mediu [170 grade ] timp de aproape o ora .
Dupa ce coronita s-a copt uniform se scoate din forma si se serveste presarata cu zahar pudra .
Noi am servit feliile de coronita cu o dulceata de mure mai insiropata ... :d
1
Acoperiti aluatul pus la dospit cu o folie alimentara unsa cu ulei . Aluatul va creste mai rapid iar folia unsa se desprinde usor .