Aluat:
Firimituri:
Umplutura:
Pentru decor:
Amestecam drojdia cu laptele caldut, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam oul, uleiul si faina, framantam un aluat elastic pe care il vom lasa la dospit in loc ferit de curenti cca 60 minute.
Pentru firimituri amestecam zaharul cu faina si zaharul vanilat, adaugam faina si untul rece.
Dupa scurgerea timpului de dospire preincalzim cuptorul la 175 grade. Intindem aluatul pe masa de lucru infainata, transferam apoi foaia in tava, o impungem din loc in loc cu furculita, apoi presaram gris pe toata suprafata (va absorbi lichidul lasat in timpul coacerii de fructe).
Asezam peste stratul ge gris bucatelele de fructe, apoi presaram firimiturile de aluat si dam tava la cuptor cca 40 minute.
Scoatem prajitura, o pudram cu praf de ciocolata alba, lasam la racit, portionam si servim.
Pofta buna!