Cozonac floare cu crema de ciocolata

de Mitinita in Dulciuri, 23 Mar 2015 | 3171 vizualizari

 

Tehnica o puteti vedea aici http://www.bucataras.ro/retete/cozonac-floare-cu-scortisoara-67218.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 80 g zahar
  • 25 g drojdie
  • 2 oua
  • 100 g unt, la temperatura camerei
  • 200 ml lapte caldut
  • 200 g crema de ciocolata (Nutella, Finetti)
  • un galbenus de ou, pentru deasupra
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac floare cu crema de ciocolata:

Mai intai pregatim maia. Intr-un bol, punem 50 ml de lapte caldut, drojdia si o lingurita de zahar si lasam deoparte 5 minute.

Intr-un bol adanc punem faina, adaugam drojdia, zaharul, ouale, untul, sarea si restul de lapte si framantam un aluat. E gata cand nu se mai lipeste de degete, mai puteti adauga faina daca nu e de ajuns.

Lasam deoparte aluatul pana se dubleaza ca marime. De obicei, il pun acoperit cu un prosop umed, in interiorul cuptorului cu microunde. Este ferit de curent si creste frumos.

Preincalzim cuptorul si amestecam zaharul cu scortisoara, cardamonul si nucsoara.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in cinci bucati, patru mai mari si una mai mica.

Bucata mica va fi pentru mijlocul cozonacului. O intindem intr-o forma dreptunghiulara, presaram cu zahar pe toata suprafata, rulam de-a lungul, apoi rasucim.

Pe tava in care vom coace cozonacul, punem foaie de copt.

Din cele patru bucati, intindem prima foaie, o ridicam cu ajutorul sucitorului (o rulam) si o punem in tava. O ungem cu crema de ciocolata, pe care o impartim in trei parti egale.

Continuam la fel cu restul foilor, dar pe ultima nu vom aplica Nutella.

Cu un cutit ascutit, taiem in 8 bucati egale, apoi fiecare bucata in parte, va fi crestat la mijloc. Prin aceasta crestatura, se va trage varful fiecarei bucati, iar capetele de sus se vor uni si se vor trage putin in sus. Sa strangeti bine cand le uniti, ca sa nu se dezlipeasca.

Continuam pana sunt gata toate bucatile si punem bucata rasucita in mijloc. Apasam putin cu palma.

Batem galbenusul cu 2 linguri de apa si aplicam cu o pensula pe toata suprafata cozonacului.

Bagam tava la cuptor si tinem primele zece minute la un foc mai mare, apoi la o temperatura mai mica. Urmariti ca sa nu se arda pe fund.

Cand s-a rumenit si e copt si pe dinauntru (facem testul cu scobitoarea) scoatem tava si lasam sa se raceasca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu umplutura mixta, imbracat in ciocolata