Malai dulce cu ricotta

de Gherca Daniela in Dulciuri, 21 Mar 2015 | 7629 vizualizari

 

Un desert minunat ce iti aduce aminte de copilarie!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana faina de malai (trebuie sa fie fin)
  • 1/2 cana faina de grau
  • 1/2 cana de zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 3/4 cana ulei
  • esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 350g iaurt acru
  • 250g ricotta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Malai dulce cu ricotta:

Faina de malai, de grau, zaharul, praful de sare si bicarbonatul le amestecam intr-un bol, peste care punem ouale, uleiul, iaurtul acru, ricotta si esenta de vanilie apoi amestecam pana omogenizam totul. Intr-o tava de dimensiune mica punem hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru cca 40-50 min sau pana se rumeneste frumos deasupra. 

Dupa ce scoatem prajitura, se presara zahar pudra sau puteti unge toata suprafata cu iaurt si 2 linguri de zahar si se serveste calda alaturi de un pahar de lapte acru ( de ex. sana) sau smantana.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca va place mai dulce, mai puteti adauga zahar in compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Malai dulce cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe si ricotta