Pui Gong Bao

de mirela0911 in Pui, 22 Mar 2015 | 9178 vizualizari

 

Mi-am adus aminte de aceasta reteta, pe care am mai facut-o chiar dupa ce am vazut-o la Gusti, si am zis sa o refac, in ideea de a mai schimba ceva in meniul casei. Nu pot sa va zic decat ca e atat de bun si se face atat de repede! :X
P.S.: Insa partea cea mai frumoasa a fost cand mi-a spus fii-miu ca e cea mai buna mancare care am facut-o! :D Avand in vedere ca era pentru prima data ca servea mancare chinezeasca, m-am bucurat ca am reusit sa-i atrag atentia cu asa ceva!

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui fara os
  • 2 lg ulei de masline
  • o ceapa mijlocie
  • 5 catei de usturoi
  • 2 morcovi mari
  • 1/2 castravete lung
  • 3 lg ulei de masline
  • 4 lg soia
  • 1 lg pasta de ardei iute
  • piper, sare
  • 1 lgt zahar
  • 1/2 lg otet
  • 100 g arahide sarate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Gong Bao:

Cel mai bine e ca toate ingredientele sa fie curatate si taiate si puse la indemana. Pieptul de pui se taie fasii. Ceapa se curata si se taie solzisori, morcovii se taie rondele apoi fiecare rondea in betigase, la fel si castravetele. Usturoiul se curata si se taie feliute.

Acest fel de mancare se prepara in tigaie wok, dar eu cum nu am asa ceva in dotare, am folosit o cratita din teflon.

Se pun 2 lg ulei de masline la incins apoi se adauga carnea. Se presara putina sare si cu ajutorul unei spatule din lemn se amesteca pana ce aceasta se albeste si se rumeneste. Se scoate carnea intr-o farfurie.

Se scurge uleiul din cratita si se pun alte 3 lg de ulei si se lasa la incins. Se da focul la mediu si se pune pasta de ardei iute, apoi se pune ceapa, usturoiul, sosul de soia si morcovii. Se amesteca timp de vreo 2-3 minute, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se pune zaharul apoi carnea. Se mai lasa putin pe foc amestecand bine pentru a se imbina aromele iar la final se adauga castravetii si arahidele. Se stinge focul, se stropeste cu otet, se amesteca putin dupa care se serveste cu pofta!

Sa aveti pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu sare nu am adaugat in preparat decat la inceput pe carne. Avand in vedere ca pasta de ardei si sosul de soia sunt sarate, iar arahidele au fost si ele in sare nu am mai pus deloc.

2

Tinand cont de faptul ca au mancat si copiii, lor le-am facut separat si am inlocuit pasta de ardei iute cu pasta de gogosari.

3

Acest fel de mancare se prepara in tigaie wok, dar a iesit foarte bun si preparat in altfel de tigaie/cratita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Gong Bao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui Gong Bao a la Wu Xing