Guguluf cu lamaie, coacaze rosii si afine

de laura_n in Dulciuri, 21 Mar 2015 | 3687 vizualizari

 

Nu este primul gugu (cum ii spun eu) pe care il fac, dar de fiecare data savurez cu drag o felie pufoasa si totusi cu textura densa, stropita cu un pic de sirop de portocala. Este un dulce chiar savuros, aromat. Iar astazi s-a potrivit si mai bine, a fost o zi insorita, chiar de primavara!
Sa ne bucuram de viata si de natura, cat inca ne rasplateste!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt moale
  •  6 linguri zahar brut
  •  4 oua de tara
  •  300 gr faina
  •  1/2 plic praf de copt
  •  1 lamaie
  •  4 linguri iaurt natur (eu am folosit iaurt de casa)
  •  afine +coacaze
  •  1 lingura zahar pudra
  •  1 portocala
  •  3 linguri zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu lamaie, coacaze rosii si afine:

Pastram ingredientele la temperatura camerei timp de 2 ore.

Intr-un vas curat, punem untul moale, zaharul brut si coaja rasa de la lamaie. Cu ajutorul mixerului incepem sa amestecam, intai la viteza mica, apoi la viteza mare. Adaugam cate un ou pe care va recomand sa il spargeti separat intr-un castronel. In cazul in care oul nu este bun, nu riscati sa stricati toata compozitia. Mixam bine dupa fiecare ou, pana le incorporam pe toate 4. Adaugam faina amestecata cu praful de copt. Mixam usor pana se incorporeaza, apoi adaugam iaurtul si zeama de la lamaie. Mai adaugam o lingura de faina daca este cazul.

Afinele si coacazele le punem intr-un castronel cu o lingura de zahar pudar si le amestecam bine. Le adaugam in compozitie si cu ajutorul unei spatule, amestecam de cateva ori ca sa se distribuie uniform si turnam compozitia intr-o forma de guguluf. Eu am folosit o forma din silicon, astfel ca nu am mai uns cu unt si nici nu am folosit hartie de copt unsa. Punem la copt in cuptorul preincalzit, la foc mediu, aproximativ 50-60 minute, pana devine bine rumenit. Astfel de aluaturi cu unt necesita un timp de coacere mai lung decat un pandispan simplu din oua.

Dupa ce s-a copt, il scoatem si il lasam la racit. Stoarcem sucul de portocala si il amestecam cu 3 linguri de zahar pudra. Lasam sa se topeasca zaharul, apoi glazuram guguluful bine racit.

Savuram o felie cu un strop de sirop!

 Duminica frumoasa, tuturor!

TIPS-URI

1

folositi oua de tara, aluatul capata culoare frumoasa.

2

lasati la copt suficient timp, chiar daca devine prea rumen.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu lamaie, coacaze rosii si afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si afine