Cartofi frantuzesti

de Raisha in Aperitive / Garnituri, 20 Mar 2015 | 16541 vizualizari

 

O reteta simpla dar delocioasa

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 250 mg smantana
  • 100 ml lapte
  • 5 oua
  • cascaval
  • unt
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Cartofii se fierb in coaja pana patrunde usor furculita in ei. Trei oua se fierb ca sa fie tari. Dupa ce fierb cartofii se las sa se raceasca, se curata si apoi se taie felii. Ouale se decojesc si apoi se taie rondele. 

Separat amestecam smantana cu cele doua oua crude si laptele.

Ungem un vas cu putin unt, adaugam un strat de cartofi taiati rondele, un strat din ouale taiate. Condimentam cu un praf de sare. Adaugam jumatate din compozitia cu smantana, oua si lapte. Radem cascaval deasupra.

Adaugam al doilea strat de cartofi, un praf de sare, cealalta jumatate din compozitia cu smantana si cascaval ras.

Dam totul la cuptor pentru 30 de minute. 

TIPS-URI

1

Am adaugat lapte pentru ca smantana era tare si nu se putea intinde usor peste cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

pe 22.07 la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua coapte in cartofi