Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Gogosi de post, vanilate
Postat de: merisor67 in DulciuriAluatul este usor de preparat, ca la paine. Punem drojdia cu 1 lingura de zahar intr-un bol si le frecam pana la diluare. Punem apa la incalzit, cat sa suporte degetul si adaugam jumatate...Citeste continuarea
Ciorba de spanac
Postat de: cristinutanicolita in CiorbeLegumele se curata si se spala.Spanacul se alege si se spala. Intr-o oala se caleste in ulei ceapa,usturoiul,morcovul;se adauga pasta de ardei.orezul si spanacul.Se adauga cca 3l apa si se lasa...Citeste continuarea
Briose cu snickers ( Snickers...
Postat de: VanessaAli in DulciuriCu o seara inainte de coacerea brioselor se prepara crema ganache: ciocolata se pune la topit la bain-marie impreuna cu 100 ml frisca.Dupa ce s-a topit se amesteca cu restul de frisca,se lasa la...Citeste continuarea
Salam de biscuiţi, reţetă cu...
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriSalam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata si cocos Se sfarama biscuiti nu foarte marunt. Pe foc se incalzeste laptele cu untul si 2 lg de orzo, optional si oul. In bolul cu biscuiti se adauga...Citeste continuarea
Salata cu avocado
Postat de: Catalinaflorea in SalateSe taie toate legumele,se amesteca cu branza si tonul scurs de ulei.Se condimenteaza dupa preferinte.Cea mai usoara si mai simpla cina. Citeste continuarea
Placinta cu cartofi ( de post)
Postat de: daniastefania in Mancaruri de postPrima data curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii strecuram si ii facem piure. Pregatim aluatul pentru placinte. Dizolvam drojdia in apa...Citeste continuarea
Rotite cu nuca de cocos
Postat de: Alepaty in PrajituriBLAT : 6 albusuri se bat spuma, se adauga treptat 200 g zahar, zaharul vanilat si se bate pana se obtine o bezea tare. Intr-un castron mai mic se pun galbenusurile, praful de copt si 4...Citeste continuarea
Mancare de spanac cu ochiuri
Postat de: iri_love in Mancaruri de legumePentru inceput am ales spanacul , l-am spalat bine după care l-am fiert 5 minute in apa clocotita. După ce a fiert , l-am strecurat si după ce s-a răcorit un pic l-am tocat mărunt...Citeste continuarea
Chiftele cu cartofi la cuptor
Postat de: Ksenya in Mancaruri cu carneToate ingredientele de la chiftele se trec prin masina de tocat, se adauga oul si se amesteca, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa la rece pentru 30 minute. Intre timp curatam...Citeste continuarea
Crochete de peste
Postat de: andaoana in TonDesfacem conserva si o strecuram de lichidul din ea. Continutul conservei il punem intr-un bol si cu ajutorul furculitei zdrobim bucatile de peste. Adaugam usturoiul pisat , ceapa...Citeste continuarea
Aperitiv drob de pui
Postat de: comanligia in Aperitive / GarnituriMai intai am curatat prazul si ceapa si le-am spalat bine. Ficatul l-am prajit fara sare, ca sa nu se intareasca. Am tocat ceapa si prazul marunt si le-am calit in cratita cu uleiul in...Citeste continuarea
Salata de broccoli cu tofu
Postat de: andaoana in SalateIntr-o oala cam de 2 litri punem broccoli desfacut buchetele in apa rece cu sare la fiert. Trebuie sa fiarba cam 5 minute ( asa va fi al dente, daca vreti sa se inmoaie cu totul atunci mai trebuie...Citeste continuarea
Fasole batuta cu sos de ceapa
Postat de: deea2686 in Mancaruri de postFasolea fiarta si scursa se mixeaza cu blenderul,se adauga2 linguri ulei de masline ,sare,usturoiul pisat si se amesteca bine.Se pregateste sosul de ceapa astfel:se toaca ceapa marunt si se pune...Citeste continuarea
Supa cu cous-cous
Postat de: Adele in SupeSe curata si se spala toate legumele, se taie in cuburi, doar ceapa se curata si se taie in doua, dupa care se pun intr-o oala pe foc cu apa, se adauga uleiul de masline , se spala aripilie de pui...Citeste continuarea
Clatite cu ficatei si piept de pui
Postat de: gicuta69 in Aperitive / GarnituriSe amesteca toate ingredientele pentru aluat si se prajesc clatitele care trebuie sa fie un pic mai groase. Mie mi-au iesit 7 clatite, acum depinde si de marimea ...Citeste continuarea
Piept de pui umplut la cuptor pe...
Postat de: reisnaor_2006 in PuiCartofii si ceapa se curata si se taie felii potrivite.Folosind un cutit bine ascutit, se taie pieptul de pui, din aproape in aproape,...Citeste continuarea
Prajitura (pasca) cu branza si...
Postat de: Criss in DulciuriIntr-un bol se mixeaza untul moale cu zaharul pudra pana se spumeaza. Se adauga ouale pe rand si se mixeaza in continuare. Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praf de copt si laptele....Citeste continuarea
Salată asortată
Postat de: robert_badica in SalateVarza roșie o tăiem julien. Într-un bol punem salata verde spălată și ruptă bucăți cu mâna, peste aceasta adăugăm varza roșie, un strop de ulei și unul de oțet....Citeste continuarea
Prajitura cu dulceata de zmeura
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriMixam foarte bine ouale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare, pana ce devin ca o crema si zaharul e topit. Adaugati laptele, uleiul,...Citeste continuarea
CHEESECAKE CU CARAMEL
Postat de: Retete_Haplea in Dulciuri- macinam biscuitii cu mixerul, topim untul. - turnam untul peste biscuiti si amestecam. Ce obtinem intindem pe fundul unei tavi cu pereti detasabili (diametru 25 cm) - punem pe foc...Citeste continuarea
PULPA DE MIEL MACERATA LA CUPTOR
Postat de: Retete_Haplea in Oaie- amestecam condimentele (cu usturoiul pisat) intr-un bol. Adaugam vinul si uleiul de masline. Acoperim carnea cu acest amestec de condimente - acoperim cu o folie si lasam la frigider...Citeste continuarea
Pasca cu aluat de cozonac
Postat de: Retete_Haplea in Dulciuri- diluam drojdia in cateva linguri de lapte caldut - laptele ramas il incalzim putin (trebuie sa fie doar caldut), dizolvam zaharul , adaugam pe rand coaja de portocala si coaja de lamaie -...Citeste continuarea
Cornulete insiropate
Postat de: Andra_h in DulciuriAmestecati toate ingredientele cu laptele caldut si framantati un aluat nici prea tare nici prea moale pe care il lasati la dospit o jumatate de ora sau pana isi dubleaza volumul. Impartiti...Citeste continuarea
Costițe de porc si cartofi la cuptor
Postat de: iri_love in PorcSe iau coastele, se spală si se așează intr-o tavă i care am adăugat un pic de ulei (nu prea mult pentru ca sigur vor lasa un pic dingrăsimea ei). Separat se curăță...Citeste continuarea
Puisori cu jambon
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriLa inceput am pregatit pe o farfurie din ardeiul kapia taiat ciocuri si labute pentru puisori . Pentru ochi am taiat masline negre . Am taiat ouale pe orizontala la 60% din inaltime . Am...Citeste continuarea
Miel marinat cu ceapa si usturoi...
Postat de: mihaelar63 in OaiePulpa de miel se curata si se spala foarte atent . Se amesteca usturoiul tocat cu ulei de masline , sare , boia , pudra de chili si otetul aromatizat . Cu un cutit bine...Citeste continuarea
Bors manastiresc (de post)
Postat de: ela2015 in Supe/CiorbeCu o zi inainte de a prepara borsul, scoatem hribii din congelator si ii lasam in frigider sa se dezghete lent. Spalam si curatam legumele. Tocam ceapa marunt si o punem la calit in cateva...Citeste continuarea
Mâncare de năut cu pui și stafide
Postat de: CulinaryRainbow in PuiAcum să vă explic rețeta. :) Pentru începu am pus năutul la fiert în apă cu un praf de sare. Am tras la tigaie pulpele împreună cu zahărul brun pentru a se rumeni...Citeste continuarea
Iepure la cuptor cu vin si legume
Postat de: Sim0naWorld in IepureCarnea de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano. Intr-o tava unsa cu ulei am pus carnea, morcovul taiat rondele, cateii de usturoi, vinul si apa,...Citeste continuarea
Cozonac fara framantare sau cu...
Postat de: Sim0naWorld in DulciuriFaina, ouale si drojdia le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei. Faina am cernut-o de doua ori. Stafidele le-am pus in apa calduta cu esenta de rom. Intr-un bol am sfaramat drojdia, am...Citeste continuarea
Branza de vaca marinata in ulei de...
Postat de: Sim0naWorld in ConserveBranzeturile le-am taiat cubulete de cca 1,5 -2 cm si le-am asezat intr-un borcat curat. Ustroiul si ardeiul le-am taiat rondele, condimentele le-am amestecat si le-am pus printre...Citeste continuarea
Corăbioare cu nucă - de post
Postat de: elucubratiiculinare in DulciuriAdăugăm zahărul peste faina și amestecăm. Adăugăm margarina tăiată cubulețe mici sau dată pe răzătoare. Margarina trebuie să fie rece de la frigider și se dă prin făină de...Citeste continuarea
Cupcakes cu frisca si capsuni
Postat de: nadea68 in PrajituriUntul si ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Batem bine untul cu zaharul. Adaugam ouale unul cate unul. Faina o amestecam cu praful de copt si cacao. Adaugam la crema de unt....Citeste continuarea
Mancare de bob
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de postBobul se pune in apa rece la inmuiat cu o zi inainte de preparare. A doua zi, se ia fiecare bob si se curata de piele, eventual de gargarite. Se fierbe in oala sub presiune cu o ceapa tocata...Citeste continuarea
Ciorba de stevie de post
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeSe curata ceapa, morcovul si ardeiul, se spala, se toaca si se pun la fiert in putina apa, cat sa le acopere, impreuna cu uleiul. Dupa ce s-au fiert putin legumele, se adauga stevia, spalata si...Citeste continuarea
Bomboane de casa de ciocolată alba
Postat de: ctlina in DulciuriTopiți ciocolata în bain marin sau in cuptorul cu microunde (1min20sec la 900w). Puneti primul strat de ciocolată alba Dati la frigider timp de 10 minute. Verificati apoi c-ati...Citeste continuarea
Suc natural de mere
Postat de: Pungasa_Rogue in BauturiSe curata merele de coaja si seminte si se spala. Se pun in storcatorul de fructe si se da drumul la acesta. Se serveste sucul imediat. Se poate pastra si la frigider, dar pentru putin timp. Citeste continuarea
Salata de paste cu valeriana si...
Postat de: gurita_ta2005 in SalatePastele se pun la fiert cand apa incepe sa fiarba,se adauga si sare si se lasa timpul scris pe punga sau cutie. Cand sunt gata se scurg de apa,se amesteca cu salata valeriana rupta in bucati...Citeste continuarea
Cous-cous cu legume
Postat de: Adele in Mancaruri de postPentru inceput se pune cous-cosul la inmuiat in apa calda sau supa pentru 5 minute intr-un vas.Dupa care se curata,se spala si se taie ceapa,morcovul,cartofii,zucchini si ardelull.Se pune o tigaie...Citeste continuarea
Cornulete albe
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron cernem faina,adaugam untura si cele doua oua si amestecam.Separat incalzim putin laptele,dizolvam drojdia in lapte cu zaharul si sarea,apoi turnam peste faina si incepem sa...Citeste continuarea
Mancare de orez cu stevie, (spanac,...
Postat de: susu in Mancaruri de postCalim ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit adaugam morcovul ras fin si ardeiul cubulete. Dupa ce le-am calit bine adaugam orezul si condimentele. Punem 2-3 linguri de bulion si amestecam sa...Citeste continuarea
Paine impletita
Postat de: tarasmariana in PiinePunem apa calduta,drojdia, 1 lingura de zahar intr-un bol si amestecam. Invelim maiaua si o punem la un loc calduros pana isi dubleaza volumul. In alt vas punem faina cernuta, maiaua sarea,...Citeste continuarea
Cheesecake de ciocolata fara coacere
Postat de: Retete_Haplea in PrajituriMacinam biscuitii cu mixerul. Topim turnam untul peste biscuiti si amestecam . Intindem ce obtinem pe fundul unei tavi cu pereti detasabili (diametru 25 cm). Omogenizam crema de branza cu...Citeste continuarea
Ciorba de iepure cu legume
Postat de: carla27carla in CiorbeSe spala carnea de iepure si se pune la fiert intr-o oala cu apa ,cca 4-5 l.Se lasa sa fiarba si se aduna spuma.Se curata si se spala legumele.Se toaca ceapa,ardeiul,morcovii,patrunjelul,telina...Citeste continuarea
Prajitura cu mure si migdale
Postat de: timea in DulciuriIntr-un bol mixam untul cu zaharul si un praf de sare. Adaugam pe rand cate un ou si mixam in continuare. Adaugam apoi coaja si zeama de lamaie, laptele si treptat faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Tort de ciocolata
Postat de: Alepaty in TorturiSe fac 2 blaturi din : 5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina,cacao,praf de copt stins cu zeama de lamaie. Se separa albusurile si se bat spuma tare. Treptat se adauga cele 5 linguri...Citeste continuarea
Cornulete cu ciocolata
Postat de: Alepaty in DulciuriAluatul de foietaj se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Se intinde o foaie rotunda si se taie in patru, (in cruce) apoi din fiecare triunghi rezultat se mai taie pana rezulta 8...Citeste continuarea
Tarta cu ciocolata
Postat de: deyutzky in DulciuriPunem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: galbenusul, untul taiat bucati, laptele, zaharul, praful de copt, esenta si praful de sare. Amestecam toate ingredientele...Citeste continuarea
Rulada de pui cu cascaval
Postat de: Irina in Aperitive / GarnituriAm aranjat feliile de piept de pui una langa alta, suprapunand cam de 2 cm, pentru a obtine o foaie de rulada. Am tocat ceapa verde si am pus-o in tigaie in putin ulei incins, am amestecat de...Citeste continuarea
Conopida impanata
Postat de: geoline in Aperitive / GarnituriConopida se curata si se desface in buchetele, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Se fierb moderat pentru a ramane usor crocante. Se scurg si se lasa la racit. Separam albusurile...Citeste continuarea