Doamne, ce minunatie delicioasa! Sincer ma gandesc sa nu o recomand...e prea buna si mi-e teama ca va stric dieta de primavara...dar hai...totusi! :)))))))))))) Acum lasand gluma la o parte...e una dintre prajiturile mele de top cu lamaie....si de departe preferata!
Blat de rulada:
Crema de lamaie si lime:
Preparam mai intai crema:
Razuim lamaia si lime si apoi stoarcem zeama lor.
Infierbantam laptele intr-un vas in care punem coaja de lamaie si lime si vanilia.
Ouale le mixam cu zaharul, faina si o canita de lapte oprita din total.
Cand laptele este fierbinte turnam crema de ou si amestecam bine cu telul, ea va incepe sa se ingroase. Adaugam zeama de lamaie si lime, lingura cu lingura, amestecand bine, crema clocoteste in continuare. In cinci, sase minute este gata. Racim crema imediat. Eu am pus-o la rece si apoi putin si in congelator.
Blatul de rulada:
Mixam ouale cu zaharul si vanilia 3 minute pana devin spumoase, adaugam iaurtul si mixam inca 1 minut.
Urmeaza sa adaugam faina si praful de copt stins si sa mai amestecam putin.
In tava mare de cuptor, punem o foaie de copt si turnam aluatul, il nivelam usor cu o spatula si-l coacem la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, fix 10 minute ( vedem cum marginile se rumenesc usor).
Avem grja sa avem un servet de bucatarie ud si bine stors pe care asezam blatul cu tot cu foaia de copt. Incepem sa rulam usor pana la capat ajutandu-ne de servet. Lasam 2 sau 3 minute asa blatul apoi il aducem la forma initiala.
Crema este gata racita si o putem intinde pe foaie. Eu am pus jumatate din crema in interior, am rulat blatul si apoi am pus restul de crema din belsug peste rulada.
Am decorat cu coaja de lime si lamaie si am tinut rulada la rece cateva ore bune, de preferat peste noapte( chiar va rog sa rezistati :))))).
Portionati rulada cu un cutit bine ascutit inmuiat in apa fierbinte.
Deliciu total!