Snitelul din piept de pui este mult mai light decat snitelul din carne de porc
Pieptul de pui se spala si se taie felii subtiri. Se bate usor cu ciocanelul de lemn pentru a-l fragezi ,se pipereaza si se sareaza.Bateti ouale cu sare si piper pana cand albusul si galbenusul s-au omogenizat.
In tigaie se pune uleiul si se lasa la incins. Se ia o fasie din pieptul de pui, se da prin faina, pesmet, apoi prin ou si din nou prin pesmet (in ultima parte apasati bine sa se prinda pesmetul de ou), apoi puneti la prajit in uleiul incins.
Procedati astfel si cu restul bucatilor de pui. Lasati sa se prajeasca pe o parte pana capata culoarea aurie si intoarceti pe cealalta parte. Cand cealalta parte are culoarea aurie scoateti snitelul din tigaie.
Pregatiti o farfurie acoperita cu un prosop de hartie. Asezati snitelul pentru a absorbi excesul de de ulei. Dupa ce uleiul a fost absorbit, asezati snitelele in alta farfurie si schimbati prosopul de hartie pentru celelalte snitele.Pofta buna!
Ptr garnitura pregatim ciupercile la cuptor:le curatam de codite,le saram si piperam si le d-am la cuptor ptr 10 minute,dupa care punem peste ele cascavalul ras si le mai lasam pana se topeste cascavalul.
Orezul prefiert il fierbem in apa cu sare 10-15 minute.Separat curatam ceapa,o tocam marunt si o calim in ulei.Cand este gata punem deasupra orezul si 100 gr de zeama de supa.
1
se poate servi cu garnitura de cartofi (natur, piure sau prajiti) si salata.
2
tocanita de ciuperci si muraturi.