Prajitura cu foi si crema de gris cu lamaie (de post)

de alilianaa in Dulciuri, 26 Apr 2015 | 42202 vizualizari

 

Este una din prajiturile nostre preferate in zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • o ceasca jumatate de ulei ( cca 150 g)
  • o ceasca jumatate de apa
  • un varf de bicarbonat de sodium alimentar
  • cateva picaturi de lamaie
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • o jumatate de lingura de margarina
  • o lingura faina
  • Crema de gris:
  • 1 l apa, un praf de sare,
  • 15 linguri zahar,
  • cca 400 g gris,
  • un pachet de margarina Rama,
  • zeama de la doua lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema de gris cu lamaie (de post):

Intr-un bol se amesteca uleiul cu faina si un praf de sare, se stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si se adauga faina in ploaie. Se amesteca pentru inceput cu un tel, cand aluatul s-a ingrosat, se transfera pe planseta si se framanta cu mana. Trebuie sa rezulte un aluat omogen, nelipicios. Se pune la rece cca 20 minute.

Separat se amesteca margarina cu faina si se lasa de-o parte.

Se scoate aluatul de la frigider, se intinde  bine si se unge cu compozitia cu margarina, se impatureste si se intinde din nou. Se repeta procedeul de mai multe ori, impaturirea fiind de fiecare data in alt mod.

Din acest aluat se fac trei foi care se coc pe dosul tavii.

Crema: apa se pune la fiert cu un praf de sare si cu zaharul. Cand clocoteste se adauga grisul in ploaie si se amesteca continuu. Se scoate telul si se amesteca in continuare cu o lingura de lemn. Se pune zeama de lamaie. Se gusta, daca mai are nevoie de zahar se adauga. Cand este gata se da de-o parte. Margarina se freaca putin si se adauga compozitiei de gris lingura cu lingura pana la omogenizare completa. 

Asamblare: peste prima foaie se pune prima jumatate din compozitia de crema, se aseaza a doua foaie, crema si ultima foaie. Se lasa peste noapte la rece. Se pudreaza cand este servita.

 

 

TIPS-URI

1

se foloseste aceeasi ceasca/masura pentru partea lichida a foilor

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema de gris cu lamaie (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Napolitana cu rahat si lamaie