Recunosc, nu sunt cel mai mare fan al preparatelor cu ficat. Fiind o gurmandă desăvârșită, prefer un grătar bine pătruns sau un copan rumen de pui. Însă, acești ficăței au o savoare de neegalat.
Laptele îi îndulcește și le menține frăgezimea, îi face suculenți iar dafinul le dă un iz desăvârșit. Unde mai pui că nici nu necesită prea mult timp de preparare.
Am pus ficățeii și untul într-o tigaie și am presărat piper roșu proaspăt măcinat. I-am sotat puțin, apoi am adăugat morcovii rași și ceapa tăiată julien. Am acoperit cu un capac și i-am lăsat să se înăbușe.
Când ceapa s-a înmuiat am adăugat laptele și cele două linguri de smântână. Am potrivit de sare și piper și am aromatizat cu foaie de dafin.
Am servit alături de cartofi cu unt trași la tigaie peste care am presărat mărar proaspăt tocat.
1
Pentru a păstra o culoare frumoasă a sosului de lapte, recomand să țineți ficățeii în apă rece cu puțină sare cel puțin o oră înainte de preparare.
2
De asemenea recomand ca laptele folosit să fie integral, deoarece laptele degresat se va brânzi în momentul în care este gătit.