Ruladă curcubeu by Culinary Rainbow

de Rita Ilies in Prajituri, 26 Apr 2015 | 5294 vizualizari

 

Trebuie să încep prin a spune că această ruladă este un moft pe care de mult aveam în plan să mi-l fac. Dacă blogul se numește Culinary Rainbows, atunci de ce să nu fie un curcubeu până la capăt? Un curcubeu pe cerul gurii. :))

Ador această ruladă pentru culorile care emană veselie și pentru textura umedă a blatului; pentru umplutura de brânză albă și pufoasă ca și un norișor, dar și pentru gustul vanilat, nu foarte dulce.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 6 ouă
  • 6 linguri cu zahăr
  • 6 linguri cu făină
  • o linguriță cu zeamă de lămâie
  • o linguriță cu extract de vanilie
  • coloranți alimentari în culorile curcubeului
  • Ingrediente pentru umplutura de brânză:
  • 150 g brânză proaspătă de vaci
  • 100 ml frișcă
  • 70 ml lichior de ouă
  • o lingură cu miere de albine
  • 50 g ciocolată albă
  • o linguriță cu extract de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă curcubeu by Culinary Rainbow:

   Am separat ouăle și am bătut albușurile spumă împreună cu zeama de lămâie. Gălbenușurile le-am mixat cu zahărul și extractul de vanilie până când acesta s-a dizolvat.

   Am răsturnat gălbenușurile peste spuma de albușuri și am început să presat treptat făina cernută. Am mixat la viteza minimă până când am încorporat toată făina.

   Am împărțit compoziția obținută în 6 părți egale adăugând apoi colorant de diferite culori. Am pus fiecare culoare în câte o pungă. Se pot folosi poșuri de unică folosință, însă eu nu am mai avut.  

   Am încins cuptorul. Am tapetat o tavă mare ( dimensiunea de 40/30 ) cu hârtie de copt și având o foarfecă la îndemână am tăiat, pe rând, vârful fiecărei pungi și am umplut rapid tava. M-am jucat apoi cu mânerul unei furculițe pentru a da ruladei un aspect mai interesant.  

   Am copt blatul timp de 7 minute la 150 de grade.   

   Am rulat blatul cât încă a fost cald. L-am lăsat să se răcească.  

   Între timp m-am ocupat de cremă. Am bătut frișca până când a început să se brânzească. Am adăugat brânza, extractul de vanilie și lichiorul de ouă și am mixat până când compoziția a devenit cremoasă. Am mărunțit ciocolata și am adăugat-o împreună cu mierea peste crema de brânza.  

   Am omogenizat și am lăsat-o la rece până când blatul s-a răcit complet.   

   În final, am întins crema de brânză pe blatul colorat, am rulat cu grijă și l-am pus la rece pentru 2-3 ore.  

   Poftă bună!   

   P.S. Mulțumesc tuturor celor care vor înțelege ideea preparării acestei rulade! Știu că vor exista mulți cârcotași, mă aștept la asta și-mi asum prepararea ei. :)    

TIPS-URI

1

Urmăriți coacerea blatului deoarece timpul și temperatura pot diferi în funcție de cuptor. Dacă este ținut la copt mai mult decât trebuie, culorile vor căpăta o nuanță maronie, iar rulada nu va mai arăta atât de bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă curcubeu by Culinary Rainbow" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ruladă cu mac și cremă de lămâie