Prajitura cu foi de bezea si nuca

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 26 Apr 2015 | 29343 vizualizari

 

Aceasta,minunata prajitura cu foi de bezea,o reteta veche,pe care mama o facea cu drag.Era una din preferatele mele si imi placea s-o ajut pe mama cand o facea.Ajutorul consta in mancatul bezelei si a nucilor.Am facut-o si eu si mi-am adus aminte de anii copilariei...

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 10 albusuri,
  • 300 g zahar,
  • zeama de lamaie,
  • 300 g nuci macinate
  • Crema:
  • 10 galbenusuri,
  • 180 g zahar,
  • 4 linguri lapte,
  • 50 g ciocolata,
  • 250 g unt.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de bezea si nuca:

Albusurile se pun intr-un bol curat si se mixeaza pana se tin de paletele mixerului. Se adauga zaharul si zeama de lamaie putin cate putin si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste si rezulta o bezea tare. Se adauga nuca macinata si se incorporeaza incet, cu ajutorul unei spatule. Din amestecul obtinut se coc 5-6 foi.

Foile se coc pe dosul tavii. Se pune hartie de copt de fundul tavii si se intinde o parte din aluat.Foaia se coace in cuptorul preancalzit. La fel se procedeaza si cu restul. Cautati sa impartiti compozitia in parti cat mai egale pentru a avea aceeasi grosime foile si sa fie cat mai egale. Foile se tin in cuptor 10-15minute, pana incep pe margini sa se rumeneasca.

Imediat ce se scot din cuptor se dezlipesc de pe hartia de copt. Nu se lasa sa se raceasca pentru ca se vor dezlipi mai greu. Atentie cand se dezlipesc, foile sunt foarte crocante, sa nu se rupa! Foile se tin suprapuse, cu hartie de copt intre ele.

In timp ce foile se racesc, se face crema. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se adauga laptele si se pun pe baie de aburi. Se bat in continuare,pana se ingroasa. Se adauga ciocolata si se ia de pe foc. Untul se freaca spuma si se adauga treptat, crema racita. Se omogenizeaza bine si se umplu foile.

Se da la rece pana a doua zi, timp in care foile se vor inmuia. Se poate portiona si servi.

              

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de bezea si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Krantz