Piept de curcan marinat - la gratar

de mihaelar63 in Curcan, 27 Apr 2015 | 9596 vizualizari

 

Dupa aceasta reteta nu am sa mai bat piept de curcan sau pui si apoi sa-l pun la gratar-grill. In loc sa mananc ,,uscatele'' pieptul a iesit deosebit de fraged.
Cantitatile sunt strict orientaive .Nu am pus condimente foarte picante pentru ca am avut si copii la masa .

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg piept curcan
  • 4 catei usturoi
  • 200 gr cascaval Ementaler feliat [ se topeste mai rapid ]
  • 50 ml ulei susan - presat la rece
  • 50 ml vin alb
  • 50 ml sos soia
  • 50 ml otet zmeura : http://www.bucataras.ro/retete/otet-de-zmeura-65973.html
  • 50 ml zeama lamaie 1 lingura cimbrisor tocat
  • 1 lingura rozmarin tocat
  • 1 lingurita boia ardei
  • sare roz
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan marinat - la gratar:

  1. Bucatile de  carne se spala si se transeaza in bucati mari  cam de 2-3 degete grosime .
  2. Am curatat si zdrobit usor cateii de usturoi .
  3. Am amestecat ingredientele - mai putin cascavalul .
  4. Am pus amestecul pentru marinata peste carne .
  5. Am pus carnea pentru marinat in punga de plastic  gros [ cu fermoar] si am dat la rece .
  6. Pieptul se poate pune la marinat si de pe o zi pe alta . Eu am tinut la marinat de dimineata pana dupa-masa , aproximativ 8 ore .
  7. Am pregatit carnea de curcan la gratar folosind un suport dreptunghiular , cu maner -inoxidabil. Foarte util - se poate intoarce cu usurinta toate bucatile deodata si se impiedica arderea carnii daca plita este prea incinsa .
  8. Cand bucatile de carne au fost patrunse medium , am pus peste fiecare bucati de Ementaler si le-am scos intr-un vas inox . Le-am tinut acoperite 5-10 minute cat s-au odihnit si cascavalul s-a topit si a prins aderenta .
  9. Am feliat bucatile de curcan , am decorat cu verdeata si am servit insotit de legume .

TIPS-URI

1

Puteti folosi condimente preferate .

2

Nu folositi condimente picante daca aveti copii la masa .

3

Am lasat o bucata de carne fara cascaval deasupra .Poate unul dintre musafiri sa nu fi dorit .

4

Daca aveti mai multi musafiri si le cunoasteti preferintele respectati-le .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan marinat - la gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

27.04.2015, 22:55

In titlu am scris curcat )

reisnaor_2006 1

27.04.2015, 23:06

mihaelar63 1

28.04.2015, 11:54

Multumesc pentru corectare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gratar din piept de curcan la sandwich maker