Tartă rustică cu mere

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 27 Apr 2015 | 3017 vizualizari

 

Cine refuza asa o tarta?

 

INGREDIENTE

300 g făină

150 g unt

3 linguri zahăr

3 linguri lapte un praf de sare

1 ou pentru uns

5 mere

5 linguri zahăr

1 lingură unt

2-3 lingurițe scorțișoară măcinată

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă rustică cu mere:

Cernem făina într-un castron. Adăugăm un praf de sare, zahărul și untul rece tăiat cubulețe.

Frământăm bine până obținem un aluat nisipos.
Adăugăm cele 3 linguri de lapte rece și frământăm în continuare până se leagă aluatul.
Se pune în folie alimentară și se dă la frigider pentru minim o oră.
Între timp ne ocupăm de umplutură.
Curățăm merele de coajă și de căsuța cu sâmburi și se taie cubulețe.
Punem merele într-o oală - eu mereu folosesc o oală de inox mai înaltă să pot amesteca bine.
Adăugăm zahărul și o lingură de unt.
Se călesc merele până dispare tot sucul lăsat.
Adăugăm scorțișoară după bunul plac și lăsăm să se răcească.

După ce a trecut o ora de stat aluatul la rece, se scoate, se întinde pe o hârtie pergament - astfel nu ne mai chinuim să o mutăm în tavă.
Foaia mea de hârtie a avut aprox. 35 x 35 cm.
Nu e nevoie să fie dreaptă coca întinsă, este rustică, trebuie să fie neuniformă.
După ce am întins aluatul, se trage hârtia pergament într-o tavă.
Se pune toată compoziția de mere în centru și se aduc marginile înspre centru.

Se unge cu ou și se dă la cuptor pentru 35-45 minute sau până se rumenește frumos deasupra.
Se servește cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă rustică cu mere" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tartă cu mere