Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Papanași cu smântână și...
Postat de: CulinaryRainbow in DulciuriAm început prin a pune într-un castron încăpător brânza de vaci, oul, sarea și zahărul, coaja de la o portocală și extractul de vanilie. Am omogenizat cu o...Citeste continuarea
Tort de fructe si ciocolata alba
Postat de: andreea91 in TorturiBlat Se bat ouale cu zaharul pana ce acesta isi dubleaza volumul adaugam faina in ploaie si amestecam cu spatula de sus in jos cu miscari lente. Odata incorporata...Citeste continuarea
Vinete in sos de rosii si ardei...
Postat de: Adele in Aperitive / GarnituriSe curata ceapa si se toaca marunt se pune la calit cu o lingura de ulei la foc mic, intre timp se curata vanata se taie in cuburi, destul de mari, se curata si se spala bine si se taie felii si...Citeste continuarea
Mini guguluf cu crema mascarpone
Postat de: andaoana in PrajituriPregatim formele de guguluf sau de briose. Eu am folosit forme noi de silicon pe care le-am uns bine cu unt. Intr-un castron spargem ouale si le mixam pana se spumeaza impreuna cu zaharul ....Citeste continuarea
Ardei copti la borcan
Postat de: Mokuska in MuraturiArdeii se coc pe tabla, se lasa intr-un vas acoperit, presarati cu sare grunjoasa. Se curata, inclusiv interiorul de seminte si se aseza in borcane. Otetul, apa si condimentele se pun la...Citeste continuarea
Ardei iuti cu ceapa
Postat de: Mokuska in MuraturiSpalam ardeii si le tocam rondele. Ceapa curatata si spalata taiem cubulete. Le punem intr-un vas (sa fie rezistent la caldura). Otetul il fierbem cu zaharul si sarea, asezam vasul cu ardeii...Citeste continuarea
Pariziene cu branza de vaci
Postat de: Mokuska in DulciuriAmestecam faina cernuta cu drojdia uscata, lasam la temperatura camerei pana amestecam laptele (lasam 2 linguri pentru uns) cu untul moale, zaharul, sarea intr-un bol, dupa care incepem sa...Citeste continuarea
Pate porc
Postat de: Mokuska in ConserveSlanina proaspata se taie in cuburi si se topeste, nu se usuca ca jumarile, doar cat sa se topeasca untura din ele. Se adauga ceapa tocata, carnea tocata pana se caleste putin (pana isi...Citeste continuarea
Zacusca cu fasole
Postat de: Mokuska in ZacuscaFierbem fasolea si o lasam sa se raceasca. Ceapa si gogosarii curatati le dam prin masina, la fel si jumatate din cantitatea de fasole. Punem uleiul sa se incinga, turnam ceapa si lasam...Citeste continuarea
Halászlé -Supa ungureasca de peste
Postat de: Mokuska in SupeCapul si coada bine curatate, legumele curatate si tocate, precum si toate condimentele dupa gust le punem la fiert 1 ora. Strecuram zeama, capul si coada, precum si oasele foarte mari ce au...Citeste continuarea
Gogosari opariti in otet
Postat de: Mokuska in MuraturiIn borcanele streilizate se pun la fund cate 1 felie de hrean. Gogosarii se spala si se taie in 4. Punem la fiert otetul cu sare, zahar si condimentele. Dupa ce a dat in clocot lichidul...Citeste continuarea
Castraveti murati in otet
Postat de: Mokuska in MuraturiSe spala castravetii si se lasa in apa rece cu sare. Intre timp se curata zarzavatul si hreanul, se taie juliene sau felii. Se aseaza in borcan bucatele de zarzavat, hrean si restul...Citeste continuarea
Chiftele din galbiori
Postat de: Mokuska in Aperitive / GarnituriCiupercile le curatam, le fierbem si le lasam sa se raceasca in strecuratoare. Le dam prin masina de tocat ciupercile si patrunjelul, amestecam cu ouale, condimentele si faina. Le prajim...Citeste continuarea
Mancare de naut si carnati
Postat de: Retete_Haplea in PorcCalim ceapa in uleiul de masline si presaram sare. Adaugam si calim carnatii. Adaugam ardeiul tocat. Turnam aproximativ 150 ml apa si lasam pe foc circa 15 minute. Presaram sare si...Citeste continuarea
Paine cu bere
Postat de: Retete_Haplea in PiineCernem faina peste care adaugam praful de copt, sarea si zaharul. Le amestecam cu un tel si apoi omogenizam cu untul topit Adaugam berea si omogenizam. Vom obtine un aluat destul de...Citeste continuarea
Gnocchi cu mascarpone si pesto
Postat de: Retete_Haplea in TortelliniAmestecam intr-un bol mascarponele cu parmezanul razuit, apoi incorporam ouale si faina. Amestecam pana obtinem o coca Lasam la rece cat preparam sosul pesto: mestecam intr-un mojar...Citeste continuarea
Ciorba de loboda cu afumatura
Postat de: Retete_Haplea in CiorbeSe spala si se toaca marunt loboda. Restul legumelor se curata si se toaca. Calim jambonul in ulei, apoi adaugam apa si treptat ceapa, morcovul si restul legumelor. Lasam pe foc circa 10...Citeste continuarea
Taitei cu lapte si capsuni
Postat de: gurita_ta2005 in Mancare copiiLaptele se pune pe foc la incalzit,se adauga zaharul si taiteii,si se lasa circa 3-4 minute, pana cand sunt gata. Se pune un praf de scortisoara si esenta de vanilie. Capsuniile se spala...Citeste continuarea
"Dresala" de cartofi
Postat de: ela2015 in Supe/CiorbeLegumele se spala, se curata, se toaca si se pun la fiert in ordinea timpului de fierbere, astfel supa va avea un gust "viu" si va fi plina de nutrienti. Intr-o oala (de 4 kg) se pune putina...Citeste continuarea
Placinta cu iaurt
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriFoile de placinte se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Batem albusurile spuma, adaugam zaharul si batem in continuare pana se topeste. Adaugam galbenusurile unul cate unul , apoi iaurtul...Citeste continuarea
Piept de pui la tigaie cu spanac
Postat de: Valclaudia in PuiSpalam pieptul de pui, apoi il tamponam cu hartie absorbanta. Taiem carnea cubulete, o asezam in tigaia antiaderenta si presaram putin marar verde proaspat tocat, sare si piper dupa gust....Citeste continuarea
Varză călită cu costiță...
Postat de: robert_badica in PorcCuratam cepele si le tocam cubulete. Apoi intr-o cratita punem putin ulei si adaugam ceapa. Lasam la calit circa 5 minute. Dupa ce ceapa s-a calit, adaugam varza tocata julien, si mai lasam...Citeste continuarea
Cinnamon Rolls
Postat de: simona72 in DulciuriAluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Scoatem aluatul dupa framantare pe masa de lucru, eu folosesc o folie din...Citeste continuarea
Prajitura tavalita
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriPentru blat am separat ouale, albusurile impreuna cu 4 linguri de zahar le-am batut spuma. Peste galbenusuri am adaugat bicarbonatul stins, apoi am amestecat. Am incorporat galbenusurile...Citeste continuarea
Ciorba de miel reteta cu leurda si...
Postat de: Sim0naWorld in CiorbeCarnea de miel am spalat-o bine in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa rece. Am adaugat sare si piper boabe si am luat spuma de cate ori a fost cazul. Cand carnea nu si-a mai...Citeste continuarea
Drob de miel cu verdeata si leurda
Postat de: Sim0naWorld in OaiePrapurele de miel l-am spalat in mai multe ape si l-am lasat intr-un vas cu apa pana am pregatit ingredientele. Organele le-am curatat, le-am taiat in bucati mai mici si le-am pus...Citeste continuarea
Pasca cu branza, stafide si ananas
Postat de: Sim0naWorld in DulciuriToate ingredientele pentru aluat vor trebuie sa fie la temparatura camerei, asadar le-am scos cu cateva ore inainte. Laptele, zaharul, sarea si coaja de lamaie le-am pus intr-un vas si am...Citeste continuarea
Prajitura malai
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe amesteca bine ouale intregi cu sarea, zaharul si zaharul vanilinat, pana obtinem o spuma. Se adauga iaurtul, praful de copt stins in putina zeama de lamaie, coaja de lamaie, esenta de...Citeste continuarea
Cuburi date prin glazura (Prajitura...
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Se mixeaza bine untul cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, apoi coaja rasa de portocale si mierea. Se amsteca bine apoi se toarna laptele,...Citeste continuarea
Prajitura cu morcov si nuca de cocos
Postat de: cristeena20 in DulciuriPregatim o forma rotunda cu gaura la mijloc sau fara. Aceasta prajitura nu iese foarte inalta, dar dupa parerea mea e suficient .O ungem cu margarina si o pudram cu faina. Incingem si cuptorul la...Citeste continuarea
"Rasucite" cu malai
Postat de: daniastefania in PiinePentru inceput dizolvam drojdia si zaharul in laptele caldut. Lasam sa faca basici. Intr-un vas punem faina, faina de malai, sarea, ouale si drojdia dizolvata in lapte. Framantam bine pana...Citeste continuarea
Paste negre cu creveti
Postat de: cristeena20 in PastePunem apa la fiert cu sare si cand da in clocot adaugam pastele. Stropim cu putin ulei de masline si lasma sa fiarba (vezi timpul indicat pe pachet). Crevetii ii deocngelam in apa rece ....Citeste continuarea
Tort cu mousse de ciocolata
Postat de: gicuta69 in TorturiBlat : Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare, apoi lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam...Citeste continuarea
Prajitura multra de scortisoara
Postat de: cristeena20 in DulciuriAmstecam zaharul cu scortisoara, faina si bicarbonatul Adaugam ouale treptat si amestecam bine, aduagand si laptele . La final adaugam untul topit si racit ....Citeste continuarea
Placinte invartite cu telemea si...
Postat de: cristeena20 in Aperitive / GarnituriPregatim aluatul: amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta si punem putina faina, Lasam maiaua sa creasca putin si apoi o adaugam la faina. Adaugam sarea, uleiul si iaurtul, oul si...Citeste continuarea
Clatite pane cu piept de curcan si...
Postat de: Elena_Daria in CurcanPregatim clatitele dupa reteta data sau dupa reteta noastra preferata. Le facem subtirele, nu groase. Umplutura: pieptul de curcan il taiem cubulete si il prajim in 2-3 linguri de ulei, apoi il...Citeste continuarea
Melcisori cu nuca si ghimbir sau...
Postat de: andaoana in PrajituriIntr-un castron mic punem drojdia , o lingura de zahar , o lingura de faina si o dizolvam intr-un pic de lapte caldut. Acoperim cu un prosopel curat si lasam la loc caldut pentru 10-15 minute....Citeste continuarea
Mujdei Ady
Postat de: lili in SosuriAmestecam intr-un bol mic sau pahar toate ingredientele. Dupa ce am omogenizat compozitia, adaugam apa clocotita, pana cand mujdeiul e cat vrem de subtire. Daca vrem sa facem mai mult si sa il...Citeste continuarea
Chec din albusuri cu agrise si...
Postat de: Sim0naWorld in DulciuriAlbusurile le-am mixat putin cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul, mixand pana capata consistenta de bezea. Am adaugat untul topit si racit si laptele, continuand mixarea. Peste amestecul...Citeste continuarea
Turta dulce
Postat de: lili in DulciuriSe face un sirop de zahar: intr-o craticioara de inox, topiti o lingura plina de zahar, la foc mediu, pana ce zaharul se caramelizeaza si primeste o nuanta maro inchis. Turnati peste zahar 250 ml...Citeste continuarea
Chec umed cu branza si afine
Postat de: simona72 in PrajituriOuale intregi, se mixeaza impreuna cu praful de sare si zaharul brut pana se deschide la culoare si devine ca o crema. Se adauga esenta de vanilie si treptat uleiul, ca la maioneza. Branza o...Citeste continuarea
Budinca de tapioca cu lapte de...
Postat de: simona72 in DulciuriPunem perlele de tapioca intr-o craticioara, iar peste ele adaugam apa rece. Punem craticioara pe foc mic, lasam pe foc si amestecam mereu pana incepe sa se ingroase. Perlele sunt fierte cam pe...Citeste continuarea
Mamaliga cu carnati si branza
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriPreparati o mamaliga mai moale din faina de malai, sare si 1.5 apa pentru a putea fi intinsa in tava. Taiati slaninuta marunt si o puneti la prajit intr-o tigaie teflonata. Taiati carnatul de...Citeste continuarea
Ciorba alba cu perisoare de curcan
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata si se spala. Se toca cubulete telina, morcovul si patrunjelul. Se pun la fiert in 2 l apa sarata impreuna cu ceapa intreaga si foaia de dafin . Pentru perisoare se taie...Citeste continuarea
Tiramisu reteta
Postat de: VanessaAli in DulciuriTiramisu reţetă originală Incepem prin a face cafeaua. Eu am facut la aparat, dupa care am lasat-o sa se raceasca complet! Pentru crema am amestecat mascarpone cu un galbenus de ou si cu...Citeste continuarea
Drob cu carne de porc in manta de...
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriTaiem carnea cubulete,o spalam , o lasam la scurs si apoi o dam prin masina de tocat. Amestecam bine cu mana carnea astfel tocata si o punem intr-o tigaie mai inalta si adaugam peste ea o...Citeste continuarea
Bruschette cu dovlecel
Postat de: Adele in Aperitive / GarnituriSe spala bine dovlecelul si se felieaza, cam de 1 cm fiecare felie, dupa care se pune o tigaie antiaderenta (gratar) pe aragaz si se unge cu putin ulei se pun bucati de usturoi si feliile de...Citeste continuarea
Ficatei dietetici la tigaie
Postat de: Valclaudia in FicatCuratam ficatul de pielite, presaram putin piper peste el si il punem in tigaia antiaderenta cu 1/4 cana apa. Lasam tigaia acoperita la foc potrivit. Morcovul se curata de coaja, se spala,...Citeste continuarea
Painici cu tarate,chia si psillium
Postat de: Valclaudia in PiineSeparam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu sarea. Galbenusurile se mixeaza cu semintele chia si psillium. Adaugam peste galbenusuri branza degresata si iaurtul degresat,...Citeste continuarea
Spaghetti cu ciuperci, sunca,...
Postat de: mirela0911 in SpagheteSe pun pastele la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce se fierb se strecoara. Se taie feliile de paine in cubulete mici. Sunca se taie in patratele mici si se pun...Citeste continuarea