A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Papanași cu smântână și...

Postat de: CulinaryRainbow in Dulciuri

Am început prin a pune într-un castron încăpător brânza de vaci, oul, sarea și zahărul, coaja de la o portocală și extractul de vanilie. Am omogenizat cu o...Citeste continuarea

Tort de fructe si ciocolata alba

Postat de: andreea91 in Torturi

Blat Se  bat  ouale cu zaharul pana ce acesta isi  dubleaza volumul adaugam faina in ploaie si amestecam cu spatula de sus in jos cu miscari lente. Odata incorporata...Citeste continuarea

Vinete in sos de rosii si ardei...

Postat de: Adele in Aperitive / Garnituri

Se curata ceapa si se toaca marunt se pune la calit cu o lingura de ulei la foc mic, intre timp se curata vanata se taie in cuburi, destul de mari, se curata si se spala bine si se taie felii si...Citeste continuarea

Mini guguluf cu crema mascarpone

Postat de: andaoana in Prajituri

Pregatim formele de guguluf sau de briose. Eu am folosit forme noi de silicon pe care le-am uns bine cu unt. Intr-un castron spargem ouale si le mixam pana se spumeaza impreuna cu zaharul ....Citeste continuarea

Ardei copti la borcan

Postat de: Mokuska in Muraturi

Ardeii se coc pe tabla, se lasa intr-un vas acoperit, presarati cu sare grunjoasa. Se curata, inclusiv interiorul de seminte si se aseza in borcane. Otetul, apa si condimentele se pun la...Citeste continuarea

Ardei iuti cu ceapa

Postat de: Mokuska in Muraturi

Spalam ardeii si le tocam rondele. Ceapa curatata si spalata taiem cubulete. Le punem intr-un vas (sa fie rezistent la caldura). Otetul il fierbem cu zaharul si sarea, asezam vasul cu ardeii...Citeste continuarea

Pariziene cu branza de vaci

Postat de: Mokuska in Dulciuri

Amestecam faina cernuta cu drojdia uscata, lasam la temperatura camerei pana amestecam laptele (lasam 2 linguri pentru uns) cu untul moale, zaharul, sarea intr-un bol, dupa care incepem sa...Citeste continuarea

Pate porc

Postat de: Mokuska in Conserve

Slanina proaspata se taie in cuburi si se topeste, nu se usuca ca jumarile, doar cat sa se topeasca untura din ele. Se adauga ceapa tocata, carnea tocata pana se caleste putin (pana isi...Citeste continuarea

Zacusca cu fasole

Postat de: Mokuska in Zacusca

Fierbem fasolea si o lasam sa se raceasca. Ceapa si gogosarii curatati le dam prin masina, la fel si jumatate din cantitatea de fasole. Punem uleiul sa se incinga, turnam ceapa si lasam...Citeste continuarea

Halászlé -Supa ungureasca de peste

Postat de: Mokuska in Supe

Capul si coada bine curatate, legumele curatate si tocate, precum si toate condimentele dupa gust le punem la fiert 1 ora. Strecuram zeama, capul si coada, precum si oasele foarte mari ce au...Citeste continuarea

Gogosari opariti in otet

Postat de: Mokuska in Muraturi

In borcanele streilizate se pun la fund cate 1 felie de hrean. Gogosarii se spala si se taie in 4. Punem la fiert otetul cu sare, zahar si condimentele. Dupa ce a dat in clocot lichidul...Citeste continuarea

Castraveti murati in otet

Postat de: Mokuska in Muraturi

Se spala castravetii si se lasa in apa rece cu sare. Intre timp se curata zarzavatul si hreanul, se taie juliene sau felii. Se aseaza in borcan bucatele de zarzavat, hrean si restul...Citeste continuarea

Chiftele din galbiori

Postat de: Mokuska in Aperitive / Garnituri

Ciupercile le curatam, le fierbem si le lasam sa se raceasca in strecuratoare. Le dam prin masina de tocat ciupercile si patrunjelul, amestecam cu ouale, condimentele si faina. Le prajim...Citeste continuarea

Mancare de naut si carnati

Postat de: Retete_Haplea in Porc

Calim ceapa in uleiul de masline si presaram sare. Adaugam si calim carnatii. Adaugam ardeiul tocat. Turnam aproximativ 150 ml apa si lasam pe foc circa 15 minute. Presaram sare si...Citeste continuarea

Paine cu bere

Postat de: Retete_Haplea in Piine

Cernem faina peste care adaugam praful de copt, sarea si zaharul. Le amestecam cu un tel si apoi omogenizam cu untul topit Adaugam berea si omogenizam. Vom obtine un aluat destul de...Citeste continuarea

Gnocchi cu mascarpone si pesto

Postat de: Retete_Haplea in Tortellini

Amestecam intr-un bol mascarponele cu parmezanul razuit, apoi incorporam ouale si faina. Amestecam pana obtinem o coca  Lasam la rece cat preparam sosul pesto: mestecam intr-un mojar...Citeste continuarea

Ciorba de loboda cu afumatura

Postat de: Retete_Haplea in Ciorbe

Se spala si se toaca marunt loboda. Restul legumelor se curata si se toaca. Calim jambonul in ulei, apoi adaugam apa si treptat ceapa, morcovul si restul legumelor. Lasam pe foc circa 10...Citeste continuarea

Taitei cu lapte si capsuni

Postat de: gurita_ta2005 in Mancare copii

Laptele se pune pe foc la incalzit,se adauga zaharul si taiteii,si se lasa circa 3-4 minute, pana cand sunt gata. Se pune un praf de scortisoara si esenta de vanilie. Capsuniile se spala...Citeste continuarea

"Dresala" de cartofi

Postat de: ela2015 in Supe/Ciorbe

Legumele se spala, se curata, se toaca si se pun la fiert in ordinea timpului de fierbere, astfel supa va avea un gust "viu" si va fi plina de nutrienti. Intr-o oala (de 4 kg) se pune putina...Citeste continuarea

Placinta cu iaurt

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Prajituri

Foile de placinte se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Batem albusurile spuma, adaugam zaharul si batem in continuare pana se topeste. Adaugam galbenusurile unul cate unul , apoi iaurtul...Citeste continuarea

Piept de pui la tigaie cu spanac

Postat de: Valclaudia in Pui

Spalam pieptul de pui, apoi il tamponam cu hartie absorbanta. Taiem carnea cubulete, o asezam in tigaia antiaderenta si presaram putin marar verde proaspat tocat, sare si piper dupa gust....Citeste continuarea

Varză călită cu costiță...

Postat de: robert_badica in Porc

Curatam cepele si le tocam cubulete. Apoi intr-o cratita punem putin ulei si adaugam ceapa. Lasam la calit circa 5 minute. Dupa ce ceapa s-a calit, adaugam varza tocata julien, si mai lasam...Citeste continuarea

Cinnamon Rolls

Postat de: simona72 in Dulciuri

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Scoatem aluatul dupa framantare pe masa de lucru, eu folosesc o folie din...Citeste continuarea

Prajitura tavalita

Postat de: Sim0naWorld in Prajituri

Pentru blat am separat ouale, albusurile impreuna cu 4 linguri de zahar le-am batut spuma. Peste galbenusuri am adaugat bicarbonatul stins, apoi am amestecat. Am incorporat galbenusurile...Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta cu leurda si...

Postat de: Sim0naWorld in Ciorbe

Carnea de miel am spalat-o bine in mai multe ape, apoi am pus-o la fiert in apa rece. Am adaugat sare si piper boabe si am luat spuma de cate ori a fost cazul. Cand carnea nu si-a mai...Citeste continuarea

Drob de miel cu verdeata si leurda

Postat de: Sim0naWorld in Oaie

Prapurele de miel l-am spalat in mai multe ape si l-am lasat intr-un vas cu apa pana am pregatit ingredientele. Organele le-am curatat, le-am taiat in bucati mai mici   si le-am pus...Citeste continuarea

Pasca cu branza, stafide si ananas

Postat de: Sim0naWorld in Dulciuri

Toate ingredientele pentru aluat vor trebuie sa fie la temparatura camerei, asadar le-am scos cu cateva ore inainte. Laptele, zaharul, sarea si coaja de lamaie le-am pus intr-un vas si am...Citeste continuarea

Prajitura malai

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se amesteca bine ouale intregi cu sarea, zaharul si zaharul vanilinat, pana obtinem o spuma. Se adauga iaurtul, praful de copt stins in putina zeama de lamaie, coaja de lamaie, esenta de...Citeste continuarea

Cuburi date prin glazura (Prajitura...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Se mixeaza bine untul cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, apoi coaja rasa de portocale si mierea. Se amsteca bine apoi se toarna laptele,...Citeste continuarea

Prajitura cu morcov si nuca de cocos

Postat de: cristeena20 in Dulciuri

Pregatim o forma rotunda cu gaura la mijloc sau fara. Aceasta prajitura nu iese foarte inalta, dar dupa parerea mea e suficient .O ungem cu margarina si o pudram cu faina. Incingem si cuptorul la...Citeste continuarea

"Rasucite" cu malai

Postat de: daniastefania in Piine

Pentru inceput dizolvam drojdia si zaharul in laptele caldut. Lasam sa faca basici. Intr-un vas punem faina, faina de malai, sarea, ouale si drojdia dizolvata in lapte. Framantam bine pana...Citeste continuarea

Paste negre cu creveti

Postat de: cristeena20 in Paste

Punem apa la fiert cu sare si cand da in clocot adaugam pastele. Stropim cu putin ulei de masline si lasma sa fiarba (vezi timpul indicat pe pachet).  Crevetii ii deocngelam in apa rece ....Citeste continuarea

Tort cu mousse de ciocolata

Postat de: gicuta69 in Torturi

Blat : Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare, apoi lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam...Citeste continuarea

Prajitura multra de scortisoara

Postat de: cristeena20 in Dulciuri

Amstecam zaharul cu scortisoara, faina si bicarbonatul   Adaugam ouale treptat si amestecam bine, aduagand si laptele . La final adaugam untul topit si racit ....Citeste continuarea

Placinte invartite cu telemea si...

Postat de: cristeena20 in Aperitive / Garnituri

Pregatim aluatul: amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta si punem putina faina, Lasam maiaua sa creasca putin si apoi o adaugam la faina. Adaugam sarea, uleiul si iaurtul, oul si...Citeste continuarea

Clatite pane cu piept de curcan si...

Postat de: Elena_Daria in Curcan

Pregatim clatitele dupa reteta data sau dupa reteta noastra preferata. Le facem subtirele, nu groase. Umplutura: pieptul de curcan il taiem cubulete si il prajim in 2-3 linguri de ulei, apoi il...Citeste continuarea

Melcisori cu nuca si ghimbir sau...

Postat de: andaoana in Prajituri

Intr-un castron mic punem drojdia , o lingura de zahar , o lingura de faina si o dizolvam intr-un pic de lapte caldut. Acoperim cu un prosopel curat si lasam la loc caldut pentru 10-15 minute....Citeste continuarea

Mujdei Ady

Postat de: lili in Sosuri

Amestecam intr-un bol mic sau pahar toate ingredientele. Dupa ce am omogenizat compozitia, adaugam apa clocotita, pana cand mujdeiul e cat vrem de subtire. Daca vrem sa facem mai mult si sa il...Citeste continuarea

Chec din albusuri cu agrise si...

Postat de: Sim0naWorld in Dulciuri

Albusurile le-am mixat putin cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul, mixand pana capata consistenta de bezea. Am adaugat untul topit si racit si laptele, continuand mixarea. Peste amestecul...Citeste continuarea

Turta dulce

Postat de: lili in Dulciuri

Se face un sirop de zahar: intr-o craticioara de inox, topiti o lingura plina de zahar, la foc mediu, pana ce zaharul se caramelizeaza si primeste o nuanta maro inchis. Turnati peste zahar 250 ml...Citeste continuarea

Chec umed cu branza si afine

Postat de: simona72 in Prajituri

Ouale intregi, se mixeaza impreuna cu praful de sare si zaharul brut pana se deschide la culoare si devine ca o crema. Se adauga esenta de vanilie si treptat uleiul, ca la maioneza. Branza o...Citeste continuarea

Budinca de tapioca cu lapte de...

Postat de: simona72 in Dulciuri

Punem perlele de tapioca intr-o craticioara, iar peste ele adaugam apa rece. Punem craticioara pe foc mic, lasam pe foc si amestecam mereu pana incepe sa se ingroase. Perlele sunt fierte cam pe...Citeste continuarea

Mamaliga cu carnati si branza

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Preparati o mamaliga mai moale din faina de malai, sare si 1.5 apa pentru a putea fi intinsa in tava. Taiati slaninuta marunt si o puneti la prajit intr-o tigaie teflonata. Taiati carnatul de...Citeste continuarea

Ciorba alba cu perisoare de curcan

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele se curata si se spala. Se toca cubulete telina, morcovul si patrunjelul. Se pun la fiert in 2 l apa sarata impreuna cu ceapa intreaga si foaia de dafin . Pentru perisoare se taie...Citeste continuarea

Tiramisu reteta

Postat de: VanessaAli in Dulciuri

Tiramisu reţetă originală Incepem prin a face cafeaua. Eu am facut la aparat, dupa care am lasat-o sa se raceasca complet! Pentru crema am amestecat mascarpone cu un galbenus de ou si cu...Citeste continuarea

Drob cu carne de porc in manta de...

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Taiem carnea cubulete,o spalam , o lasam la scurs si apoi o dam prin masina de tocat. Amestecam bine cu mana carnea astfel tocata si o punem intr-o tigaie mai inalta  si adaugam peste ea o...Citeste continuarea

Bruschette cu dovlecel

Postat de: Adele in Aperitive / Garnituri

Se spala bine dovlecelul si se felieaza, cam de 1 cm fiecare felie, dupa care se pune o tigaie antiaderenta (gratar) pe aragaz si se unge cu putin ulei se pun bucati de usturoi si feliile de...Citeste continuarea

Ficatei dietetici la tigaie

Postat de: Valclaudia in Ficat

Curatam ficatul de pielite, presaram putin piper peste el si il punem in tigaia antiaderenta cu 1/4 cana apa. Lasam tigaia acoperita la foc potrivit. Morcovul se curata de coaja, se spala,...Citeste continuarea

Painici cu tarate,chia si psillium

Postat de: Valclaudia in Piine

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu sarea. Galbenusurile se mixeaza cu semintele chia si psillium. Adaugam peste galbenusuri branza degresata si iaurtul degresat,...Citeste continuarea

Spaghetti cu ciuperci, sunca,...

Postat de: mirela0911 in Spaghete

Se pun pastele la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce se fierb se strecoara. Se taie feliile de paine in cubulete mici. Sunca se taie in patratele mici si se pun...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]