Pentru că am deja două săptămâni de când sunt la dietă şi am rezistat fără „dulce”,am zis că merit un desert mai puţin caloric(cu foarte puţin zahăr),ca să prind curaj să merg mai departe.
Oricum,eu nu sunt adepta dietelor drastice, mai degrabă adaptez alimentaţia la ceea ce ştiu că dă rezultate pentru mine.
Dar mai bine vă spun cum am făcut cheesecake-ul,nu cred că vă interesează dieta mea.
A meritat să gust o felie,chiar dacă am să suport „nota de plată” : )))))
Pentru crema de brânză am folosit urdă amestecată cu mascarpone şi smântână în loc de frişcă,astfel a fost suficient doar o lingură de zahăr.
Pentru asamblare am folosit o forma de tort ,cu inel detasabil de 20cm.
In interiorul inelului am pus hârtie de copt pentru ca,crema sa nu se lipeasca de el.
Am pregatit mai întâi blatul de biscuiti.
Am maruntit fin biscuitii cu ajutorul robotului.
Am pus peste ei untul topit si am amestecat.
Am pus biscuitii în forma pregatita,presând usor pentru a obtine o masa compacta.
Am pus forma la frigider cât am preparat crema.
Foile de gelatina le-am hidratat 5 minute în apa rece.
Am mixat urda cu mascarponele ,zaharul,vanilia si coaja de lamâie.
Separat am mixat smântâna.
Am stors foile de gelatina de apa,apoi le-am încalzit câteva secunde la microunde.
Mare ATENTIE sa nu fiarba pentru ca îşi va pierde proprietatile.
Am amestecat gelatina cu smântâna,apoi am încorporat în crema de brânza.
Am taiat câtiva capşuni bucati si i-am pus în crema.
Am scos tava de la frigider ,am pus crema de brânza si am pus iar la frigider.
Am pregatit si jeleul de capşuni.
Am hidratat gelatina cu putina apa rece.
Capsunii i-am amestecat cu zaharul,iar dupa ce au lasat sirop,i-am pasat cu mixerul vertical.
Am încalzit amestecul si am pus gelatina taiata bucati.
Am amestecat pâna când s-a topit gelatina.
Am mai lasat sa se racoreasca si apoi am pus jeleul peste crema de brânza.
Se lasa la frigider câteva ore,apoi se scoate inelul formei.
O reteta foarte simpla dar deosebit de gustoasa.
S-aveţi poftă !!!