Blatul: Mixam galbenusurile spuma cu zaharul. Adaugam laptele, esenta, apoi cacaoa, praful de copt si faina. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta, cu miscari de jos in sus. Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/26 cm, turnam compozitia. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute. Cand este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema: Intr-un vas frecam galbenusurile cu zaharul, punem putin lapte, apoi amidonul, semintele de la pastaia de vanilie si amestecam bine, pana amidonul este dizolvat complet. Adaugam restul de lapte, amestecam bine, rasturnam amestecul intr-un vas cu fundul mai gros. Il punem pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu, pana se ingroasa crema ca o budinca. O luam de pe foc cand este gata, o acoperim cu folie. Cand este calduta, adaugam untul moale, mixam usor. La final incorporam coaja si zeama de lamaie. Desprindem blatul rece de pe hartia de copt, il punem cu fata in jos. Punem crema peste blat, o nivelam. Dam prajitura la rece pentru 3-4 ore. Dupa acest timp, o scoatem si o portionam. Punem pe fiecare prajitura bucati de ananas, frunzulite de menta si cate jumatate de biscuite. Sa aveti pofta!