Cannelonni de casa

de Catalina L in Cannelloni, 20 Mai 2015 | 5723 vizualizari

 

Le-am facut pentru prima data ...... super multumita de rezultat, voi face si reface .... in plus am respectat reteta italiana de origine.

Pastele cannelloni au origini antice . Inainte pastele erau preparate cu apa, grâu și sare .
Se taia aluatul obtinut în dreptunghiuri mari. O dată umplute erau rulate și apoi coapte.
Sosul Bolognese este un sos foarte cunoscut din regiunea Bologna . El se bazează , în esență, pe un sos de rosii gătit cu ceapă și carne de vită. Este cunoscut pe plan internațional ca garnitura pentru spaghete, dar aceasta reteta nu corespunde tradiției din regiunea Bologna, unde este folosit în principal ca garnitura pentru pastele tagliatelles, pentru lasagna sau pentru mamaliga .

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 200 g de faina
  • 2 oua
  • 1 lingura rasa de ulei de masline
  • 1 varf de cutit de sare
Pentru umplutura Bolognese:
  • 1 ceapa- 1 catel de usturoi
  • 350 g carne de vită tocata
  • 800 g sos de rosii de casa
  • 1 cana de apa
  • 2 lingurite de pasta concentrat de rosii
  • 2 frunze de dafin
  • cimbru
  • ulei de masline
Pentru sosul béchamel:
  • 3 linguri faina
  • 600 ml de lapte
  • 30g unt
  • 1 lingura cascaval ras
  • Sare și piper
  • + 200 g cascaval ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelonni de casa:

Ca si la reteta de lasagne de casa avem nevoie de trei preparate:
- paste de lasagne de casă - reteta cu video aici
- umplutura cu carne Bolognese 
- sos Bechamel 

Pregatire aluat:
Se pun ingredientele in vasul Kitchenaid, se amesteca la viteza 2. 

Cand aluatul incepe sa se formeze schimbam ustensila si petrim 5-8 minute.
Puteti face aluatul cu mana, asmestecati toate ingredientele intr-un castron pana se formeaza un aluat apoi framantati cateva minute.
Scoatem aluatul, il filmam si-l punem la rece pentru 1 ora. 

Pregatire umplutura Bolognese 

Curatam si taiem ceapa si usturoiul marunt.
Calim ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugam carnea si revenim bine.

Adaugati 400 gr de sos de roșii de casa, pasta de rosii concentrat, paharul de apă, și ierburile. Condimentati cu sare și piper. Se fierbe la foc mic timp de 15-20 de minute. Scoateți ierburile (dafin, cimbru).

Pregatire sosul béchamel :

Se topeste untul, apoi se adauga faina si se amesteca repede.
Gatiti la foc mic, fără rumenire.

Se adaugă treptat laptele rece și se amestecă în mod regulat cu un tel.

Se fierbe timp de 8 minute la foc mic, amestecand cu telul. Sse asezoneaza cu sare și piper.
La sfârșit se adaugă cascavalul ras,  se ia de pe foc si se rezerva.

Pregătire Cannelonni:

Ungem vasul. Pe fundul vasului punem un strat subțire de sos béchamel.

Impartim aluatul in 4. Fainam un pic si incepem sa-l introducem in aparatul de paste -pozitia 1.
Foaia obtinuta o impaturim in 4 si o introducem din nou. Cand avem o foaie neteda schimbam la pozitia 2, o trecem prin aparat, apoi punem pozitia 3.......pana la pozitia 7. Punem foaia subtire obtinuta pe un prosop curat, o taiem in dreptunghiuri.

Pe fiecare dreptunghi punem o lingura buna de umplutura, rulam si-l depunem in vas.

Repetam procedura cu tot aluatul.

Deasupra punem restul de sos bechamel si restul de sos de rosii de casa.

Se coace la 180 ° C timp de aproximativ 15 min.  Se scoate se presara cascaval ras si se pune din nou la cuptor pentru 15 minute.

Se servesc calde......simple sau cu o salada verde

Poftă bună !!!!!

   

TIPS-URI

1

aluatul trebuie pus la rece minimum 1 ora

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelonni de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (18)

Rocsi 1

20.05.2015, 20:20

Tare bune!

Gherca Daniela 1

20.05.2015, 21:10

dantes 1

22.05.2015, 12:13

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel