Cheescake cu căpșuni

de Panacris in Dulciuri, 20 Mai 2015 | 3520 vizualizari

 

De când am vizualizat Cheescake-ul Jamilei la I Like It de la , ProTV, deși l-am văzut pe youtube, cu mult înainte, mi-a rămas pe retină. Acum i-a venit rândul, inițial mi s-a părut floare la ureche, dar după ce m-am apucat de treabă, am văzut că nu-i așa :D :(( Trebuie multă răbdare și talent ;) Data viitoare sper să iasă mult mai aspectuos ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • biscuți populari -400 g,
  • unt- 150 g,
  • Pentru cremă:
  • mascarpone Delaco -2 cutii, cca. 500 g,
  • brânză de vaci -500 g,
  • zahăr pudră după gust -cca 100 g,
  • gălbenuș de ou -2 bucăți,
  • gelatină -2 linguri,
  • apă rece -200 ml,
  • Pentru toping și decor:
  • Căpșuni -500 g,
  • Zahăr tos -3-4 linguri,
  • Gelatină -3 linguri.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheescake cu căpșuni:

Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun  biscuții mărunțiți, untul topit, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos. Blatul de biscuiți se pune într-o tavă cu pereții detașabili, se presează bine cu fundul unui pahar, apoi se dă la rece ptr cca. 60 de minute.

Între timp se amestecă brânza mascarpone, branza de vaci, zahărul pudră și gălbenușurile până se obține o cremă spumoasă. Între timp gelatina se pune în apă rece, cca. 10 minute, apoi se încălzește până ce se diluează și se adaugă la crema de brânză, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele. Crema obținută se dă la rece ptr cca. 60 de minute.

Pasul următor, se curăță căpșunile, se taie în două, și se așează de jur împrejurul formei cu blatul de biscuți. Apoi se toarnă crema de brânză răcită și se dă din nou la rece.

Între timp se prepară toppingul de căpșuni. Cca. 200 g se pun la fiert cu 3-4 linguri de zahăr, 200 ml apă  rece, după ce s-a obținut un sirop mai gros, se strecoară în alt vas, în care se adaugă gelatina hidratată, amestecându-se energic până se încorporează toate ingredientele. După ce sa răcit acest amestec se toarnă peste cheesecake și se lasă la rece cca 4 ore sau mai bine până a doua zi. Spor și poftă bună.

 

 

TIPS-URI

1

folositi brânză de vaci cremoasă;) eu am folosit brânză de vaci, de la țară și a fost un pic astringentă la gust ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheescake cu căpșuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu branza de vaci,frisca si capsuni