Prajitura cu crema de iaurt si piersici

de deyutzky in Dulciuri, 19 Mai 2015 | 5759 vizualizari

 

Perfecta pentru zilele de vara si nu numai. Este racoroasa, delicioasa, se face foarte usor si nici nu va trebuie prea multe ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie compot de piersici SunFood (820g)
  • 600 g iaurt cremos (eu am folosit zuzu max cu 10% grasime)
  • aprox. 250 g biscuiti Petit Beurre
  • 7 g gelatina
  • 4-5 linguri zahar pudra sau dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de iaurt si piersici:

Scoatem piersicile din compot (pastram 2-3 jumatati deoparte pentru a orna prajitura) si le pasam. Peste ele adaugam iaurtul si zaharul pudra si amestecam pana la omogenizare. Punem zahar atat cat ne place de dulce.
Gelatina o punem la hidratat in 50 ml apa rece. O lasam la hidratat aprox. 10 minute.
Intr-un ibric punem cateva linguri de compot si punem ibricul pe foc mic pana cand compotul se incalzeste. Dam deoparte si adaugam gelatina, apoi amestecam pana cand aceasta se dizolva complet. Lasam cateva minute la racit, apoi o amestecam cu crema de iaurt si piersici.

Tapetam o tava de chec (tava mea este de 32x10) cu folie alimentara. 
In compotul ramas vom inmuia biscuitii.
Turnam in tava 1/2 din cantitatea de crema, acoperim cu 2 straturi de biscuiti inmuiati in compot, continuam cu restul de crema si inca 2 straturi de biscuiti inmuiati in compot. 

Dam tava la frigider pentru 2-3 ore, apoi rasturnam prajitura pe un platou si o ornam cu felii de piersici. 
Pentru a grabi procesul de racire, eu am dat tava la congelator pentru 30 de minute, apoi inca 1 ora la frigider.
Se pastreaza la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de iaurt si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]