Mai intai spalam oasele bine si le punem la fiert in 4 litri de apa ,adaugand un praf de sare.
Inlaturam spuma care se formeaza.
Legumele le curatam si le spalam. Telina o dam pe razatoare, tocam cubulete ardeii si ceapa iar cartofii ii taiem in bucati potrivite.
Dupa ce oasele au fiert aproximativ 30 minute, adaugam legumele si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se desprinde usor carnea de pe oase.
Scoatem oasele cu o spumiera si cand se racoresc alegem carnea de pe ele si o punem in ciorba.
Batem smantana cu ouale, diluam amestecul cu un polonic de ciorba fierbinte si -l adaugam in oala.
Lasam sa dea cateva clocote, adaugam zeama de lamaie, sare si piper dupa gust.
Adaugam patrunjel verde in oala sau in farfurie.
1
Aceasta ciorbita se poate prepara cu orice fel de carne (pasare, vitel)