Mai intai pregatim ingredientele pentru umplutura, pe care le sotam rapid intr-o tigaie antiaderenta, pe aragaz.
Deci, curatam toate legumele, le spalam si le tocam cubulete.
Tocam cubulete si coditele de la ciuperci, dup ace le indepartam capetele.
Punem uleiul la incins si adaugam mai intai pieptul de pui, taiat cubulete, apoi, dupa 2-3 minute, adaugam si legumele.
Presaram peste ele putina sare, piper, cimbru si oregano, patrunjel verde si le amestecam de cateva ori apoi le ridicam de pe foc.
Nu le lasam sa se prepare definitiv, doar sa fie usor patrunse, pentru ca se vor prepara si impreuna cu ciupercile.
Curatam ciupercile de pelicula protectoare, le clatim bine sub jet de apa si le lasam sa se scurga bine.
Taiem untul in bucati mici pe care le asezam pe fundul vasului slow cooker Crock-Pot 4.7 l Digital.
Asezam si ciupercile, iar in interiorul lor punem catei de usturoi curatati si taiati rondele, apoi le umplem cu ingredientele din tigaie.
Le indesam cat de pine putem, iar ce ramane in tigaie, adaugam deasupra ciupercilor.
Mai adaugam si doua foi de dafin, acoperim vasul si conectam aparatul la sursa de current.
Setam modul hight pentru o ora si 30 de minute si plecam la treburile noastre.
Acesta este unul dintre avantajele Slow cookerului, ca putem sa ne vedem linistiti de alte treburi, in timp ce el prepara linistit de mancarea noastra.
Dupa expirarea timpului, eu am mutat ciupercile intr-un vas termorezistent, am presarat deasupra patrunjel tocat si cascaval ras si am introdus vasul in cuptor pentru 5 minute la 200 de grade, pentru a se gratina ciupercile frumos.
Au iesit tare bune si aspectuoase!
1
Se pot servi ca atare sau ca garnitura la diverse fripturi.
2
Se poate adauga si ketchup la finalul prepararii sau in timpul servirii.