Ciuperci umplute cu legume si piept de pui la slow cooker Crock-Pot

de Merisor in Slow Cooker, 20 Mai 2015 | 5957 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci champignon
  • 250 g piept de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 1 pastarnac
  • 1/2 radacina telina
  • 1 ardei gras, rosu
  • 1 capatana usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 150 gr cascaval Delaco
  • Sare
  • Piper
  • Cimbru
  • Oregano
  • 2 linguri ulei
  • 25 gr unt
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute cu legume si piept de pui la slow cooker Crock-Pot:

Mai intai pregatim ingredientele pentru umplutura, pe care le sotam rapid intr-o tigaie antiaderenta, pe aragaz.

Deci, curatam toate legumele, le spalam si le tocam cubulete.

Tocam cubulete si coditele de la ciuperci, dup ace le indepartam capetele.

Punem uleiul la incins si adaugam mai intai pieptul de pui, taiat cubulete, apoi, dupa 2-3 minute, adaugam si legumele.

Presaram peste ele putina sare, piper, cimbru si oregano, patrunjel verde si le amestecam de cateva ori apoi le ridicam de pe foc.

Nu le lasam sa se prepare definitiv, doar sa fie usor patrunse, pentru ca se vor prepara si impreuna cu ciupercile.

Curatam ciupercile de pelicula protectoare, le clatim bine sub jet de apa si le lasam sa se scurga bine.

Taiem untul in bucati mici pe care le asezam pe fundul vasului slow cooker Crock-Pot 4.7 l Digital.

Asezam si ciupercile, iar in interiorul lor punem catei de usturoi curatati si taiati rondele, apoi le umplem cu ingredientele din tigaie.

Le indesam cat de pine putem, iar ce ramane in tigaie, adaugam deasupra ciupercilor.

Mai adaugam si doua foi de dafin, acoperim vasul si conectam aparatul la sursa de current.

Setam modul hight pentru o ora si 30 de minute si plecam la treburile noastre.

Acesta este unul dintre avantajele Slow cookerului, ca putem sa ne vedem linistiti de alte treburi, in timp ce el prepara  linistit de mancarea noastra.

Dupa expirarea timpului, eu am mutat ciupercile intr-un vas termorezistent, am presarat deasupra patrunjel tocat si cascaval ras si am introdus vasul in cuptor pentru 5 minute la 200 de grade, pentru a se gratina ciupercile frumos.

Au iesit tare bune si aspectuoase!

 

TIPS-URI

1

Se pot servi ca atare sau ca garnitura la diverse fripturi.

2

Se poate adauga si ketchup la finalul prepararii sau in timpul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu legume si piept de pui la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu legume la slow cooker Crock-Pot 4,7 L