Ca tot vorbeam azi de ciocolata si ca e buna si ea la ceva va aduc o tarta.
Pregatim o tava cu diametru de 25 cm.
Biscuitii ii macinam marunt, se pot macina cu robotul sau cu masina de tocat , sau chiar maruntiti cu mana. Intr-un vas inalt punem biscuitii si ii vom framanta cu untul la temperature camerei pana obtinem un aluat. In loc de 125 g unt se poate pune 50 g unt si cateva linguri de lapte pana cand se inmmoaie biscuitii ca s aii putem presa sa obtinem blatul. Cantitatea de unt si lapte poate sa difere in functie de biscuitii folositi.
Aceasta compozitie o punem in tava si cu ajutorul unei linguri sau cu fundul unui borcan presam bine ca sa formam baza pentru tarta .
Dam la rece si vom pregati umplutura.
Ciocolata rupta bucati o punem intr-un vas pe foc impreuna frisca . Topim ciocolata amestecand continuu , atentie sa nu fiarba .
Dam deoparte si o lasam sa se raceasca.
Gelatina o punem la hidratat cu 50 ml apa si o incalzim pana cand se dizolva si o adaugam in ciocolata calda.
Scoatem din frigider tava cu biscuit asezam capsunii spalati si zvantati in tava, turnam umplutura si dam din nou la frigider pana se intareste.
Cu 100 gr de ciocolata topita in 2 linguri de lapte o sa o glazuram cand este rece si intarita .
Deasupra ornam cu capsuni feliati .