In primul rand trebuie sa ne inarmam cu multa rabdare si sa culegem florile potrivite.Inflorescenta trebuie sa aiba toate florile deschise,sa nu aiba inca boboci deoarece florile nu se vor desprinde usor.
Le spalam rapid cu apa rece si le lasam sa se scurga foarte bine,apoi desprindem floricelele.
Intr-o oala incapatoare punem la fiert zaharul,apa si coaja de lamaie.Curatati cu grija lamaia sa nu luati din partea alba.Un curatator de legume este grozav .
Fierbeti timp de 10-15 minute la foc mediu pana se formeaza un sirop consistent.
Adaugati florile de soc , zeama de lamaie si fierbeti la foc moderat 20-30 de minute pana cand dulceata din flori de soc se leaga .
Eu fac proba punand cateva cateva picaturi pe o farfurie pe care am tinut-o la congelator.Ultimile picaturi care cad de pe lingura trebuie sa ramana ferme,sa nu se prelinga.
Puneti dulceata fierbinte in borcane spalate si corect sterilizate ,apoi asezati-le cu gura in jos si acoperiti-le cu o patura.
A doua zi le puteti eticheta si aseza in camara. Sopr la treaba !