Tort aniversar cu fructe.

de Andreea Baraboi in Torturi, 20 Mai 2015 | 4229 vizualizari

 

Cum maine am in familie 5 sarbatoriti Constantin si Elena si desigur destui invitati cum sa lipseasca traditionalul tort pe langa celelalte pregatiri.,
Cum la noi in familie numele Constantin e traditie si care desigur va continua tin sa le urez tururor sarbatoritilor un calduros la multi ani si indeplinirea tuturor dorintelor... In special sotului meu, mamei mele, socrului meu, bunicii, verisoarei!!
Va urez o zi de sarbatoare imbelsugata si plina de soare si multe zambete !!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 510 g faina
  • 510 g zahar
  • 100 ml apa
  • 2 prafuri copt
  • un varf de sare
  • 1kg frisca lichida
  • 1 borcan piersici insiropate
  • 2 lingurite colorant alimentar
  • floricelele sunt din foaie de napolitana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar cu fructe.:

Blatul.

In bolul de la mixer se adauga ouale cu varful de sare si zaharul si se  bat pana ce acesta si-a  dublat volumul, Incepem sa adaugam faina  si reducev viteza mixerului la  cea mai mica si turnam faina treptat.

Adaugam cele 100 ml apa si   mixam usor si spre final se adauga prafurile de copt se  mixeaza  bine pt a se incorpora in compozitie.

Intr-o tava unsa cu unt am adaugat compozitia si am dat-o la cuptor preincalzit pt 40 min. la foc potrivit 160 grade.

Obisnuiesc sa  fac blatul cu o zi inainte pt a-l putea taia  mai bine.

Taiem blatul in 3  straturi .

Lasam la scurs piersicile care le-am  taiat cubulete.

Frisca o pune in bolul de la mixer si o  batem  pana ce aceasta se intareste. Pentru inceput batem numai 500 ml frisca.

Asamblam  primul strat de tort care il insiropam cu siropul de la  piersici peste care adaugam frisca  si peste  ea   jumatate din  piersicile taiate cubulete, asezam al doilea strat pe  care ne apasam putin si procedam la fel la ca la primul strat.

Pe ultimul strat il insiropam si ne apasam putin si  cu frisca ramasa  ornam  suprafata cat si bordurile.

Cu cele 500 ml  de frisca o  adaugam in bolul de la mixer si o batem  si  cele 2 lingurite de colorant  albasttru pana ce aceasta se intareste.

Cu ajutorul posului  bordurile le-am ornat cu stelute din frisca  si ornamentele le-am  cumparat acestea sunt din foaie de napolitana.

Scrisul  care nu mi-a   reusit asa bine l-am facut din ciocolata neagra.

 

 

TIPS-URI

1

Cand blatul este la cuptor este bine sa nu se deschida usa cuptorului cel putin in primele 30 minute.

2

Iar ca frisca sa se intareasca bine am pus paleta de la mixer in congelator pt 5 min. si desigur si frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar cu fructe." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata alba si jeleu de zmeura