Am facut dupa reteta Ritei (CulinaryRainbow). A iesit foarte bun, exact cum ne place noua pateul. Imi pare rau ca am facut jumatate de portie si va trebui sa fac din nou.
Reteta originala este pentru cantitati duble si 5 borcane de 370g.
Am spalat cele 4 borcane de 200ml si le-am uscat.
Ficatul se curata, se spala si se pune la scurs.
Ceapa se curata si se taie in bucati mari.
Se pune in robot ficatul, ouale si ceapa si se mixeaza bine.
Se adauga uleiul, laptele si smintana si se incorporeaza mixand.
Se pune sare si piper si se omogenizeaza.
Se umplu borcanele pregatite dinainte.
Se pun intr-o oala pe fundul careia se pune un prosop de bucatarie.
Se umple oala cu apa pana la nivelul gatului borcanului si se pasteurizeaza pateul timp de o ora si jumatate la foc mic.
Se scot, se pun cu capacul in jos pe un prosop si se acopera cu o patura si se lasa sa se raceasca.
Se pastreaza in frigider sau in loc racoros.
Pofta buna!