A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Pulpa de miel la slow cooker Crock-Pot

Postat de: katty in Slow Cooker

Curatam pulpa de piei si grasime si o crestam din loc in loc. Presaram condimentele peste ea, apoi uleiul si o masam bine. Asezam pulpa intr-un vas incapator si turnam vinul. Acoperim cu folie de...Citeste continuarea

Supa de legume

Postat de: mirela0911 in Supe

Se spala carnea si se taie in cubulete. Se pune o craticioara cu apa la fiert. Cand clocoteste apa, se pune carnea si se lasa cca 1 minut la oparit. Se scoate carnea si se pune intr-o oala de 4...Citeste continuarea

Omleta cu dovlecel si telemea de oaie

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Spalam dovleceii si ii curatam de coaja. Taiem capetele si ii dam pe razatoarea mare. Presaram putina sare peste ei si ii lasam la scurs intr-o sita pentru cel putin 30 de minute. Incintam uleiul...Citeste continuarea

Supa greceasca de linte rosie

Postat de: katty in Supe

Curatam ceapa si morcovii, ii spalam si ii taiem in bucatele mai mari. In  uleiul incins intr-o oala punem legumele cu un praf de sare si amestecam ocazional pana se inmoaie. Cand sunt moi...Citeste continuarea

Mancare de mazare cu dovlecei si...

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Curatam ceapa, ardeiul gras si morcovul. Ceapa si ardeiul gras  le tocam cubulete, iar morcovul semirondele. Intr-o lingura de ulei punem la calit morcovul, ceapa si ardeiul gras cu putina...Citeste continuarea

Ciorba de somn in zeama de varza

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam pestele si il punem la fiert pentru 10 minute intr-o oala cu apa cat sa il acopere.Spumam de cate ori este nevoie, apoi scoatem carnea si trecem zeama printr-o sita, Curatam legumele, le...Citeste continuarea

Desert cu caise si zmeura

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Crema : Galbenusurile impreuna cu zaharul si amidonul le-am mixat bine, apoi am diluat cu lapte, am asezat o cratita cu apa pe foc, apoi am asezat castronul cu amestecul de galbenusuri si lapte....Citeste continuarea

Zmeurata

Postat de: Constelatialeu in Bauturi

Mai intai am cules zmeura ( iese mai buna zmeurata cand iti culegi singur materia prima), pentru ca am cules-o dupa ploaie ( ca tot ploua in fiecare zi), nu a mai fost nevoie sa o spal. Am un soi...Citeste continuarea

Desert rapid cu capsuni

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Mai intai am pregatit frisca, smantana pentru frisca rece de la frigider, impreuna cu zaharul vanilat le-am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma. Am spalat capsunile si le-am lasat sa se...Citeste continuarea

Snitel de pui, copt versus prajit

Postat de: Constelatialeu in Pui

Mai intai am portionat pieptul de pui, partile mai mici cca 400 g le-am folosit pentru snitele coapte, restul de cca 600 g pentru snitelele prajite. Pentru ca pieptul de pui se destrama foarte...Citeste continuarea

Macaroane cu biscuiti

Postat de: Adrianele in Mancare copii

Se fierb pastele în apă clocotită cu sare.Se scurg de apă, se clătesc și se amestecă cu biscuiții sfărmați într-o cratiță cu ulei. Se încălzesc puțin și se servesc...Citeste continuarea

Desert rulada cu cacao si jeleu de...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul gold, mixati pana bezeaua devine lucioasa. Puneti galbenusurile, apa, uleiul, esenta de rom si mixati...Citeste continuarea

Desert inghetata de merisoare

Postat de: katty in Dulciuri

Merisoarele impreuna cu apa, zaharul si amidonul le punem la foc intr-o craticioara. Amestecam ocazional pana fructele se inmoaie si se leaga un sos.In acest moment fie mixam compozitia, fie...Citeste continuarea

Salata de dovlecei la gratar cu...

Postat de: katty in Salate

Spalam dovleceii bine si ii decojim. Taiem rondele subtiri de aproximativ 7 mm pe care presaram putina sare, ii amestecam bine si ii punem la scurs intr-o sita pentru o ora. Incintam bine un...Citeste continuarea

Ciorba greceasca de miel

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam carnea si o punem la fiert cu apa cat sa o acopere si sa o depaseasca cu 2 degete. Spumam bine, apoi punem legumele intregi curatate si spalate.Punem orezul si mai fierbem 10 minute....Citeste continuarea

Ciorba de pleurotus

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Se spală și curăță toate zarzavaturile și legumele, apoi se toacă cubulețe, cât de cât uniforme. Într-un vas se pun zarzavaturile împreună cu uleiul și un...Citeste continuarea

Sangria

Postat de: cristina1985 in Cocktail

Eu am cumparat un vin dulce, la sticla si nu a fost nevoie de prea mult zahar. Trebuie gustat inainte,de a face sangria! Se spala fructele. Apoi, se taie portocala in doua jumatati. Una din ele...Citeste continuarea

Desert Felii London

Postat de: privatelaura in Prajituri

Se frământă faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat. Se frământă cât sa se omogenizeze. Se...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu branza sarata

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol am cernut faina, in mijloc am pus drojdia uscata si zaharul, am presarat sarea pe margini si am adaugat apa calduta, putin cate putin si am inceput sa amestec cu mana, pana am obtinut...Citeste continuarea

Gulii umplute cu branza si spanac

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Guliile se curăță, apoi feliază, în felii mărișoare. Se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă rece cu puțină sare, la foc mediu cca. 10 minute. Feliile de guile se...Citeste continuarea

Salata de vinete orientala a la Ruxy

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Vanata se spala, se inteapa cu un varf de cutit si se coace la gratar sau cuptor [ cum aveti posibilitatea ]. Dupa coacere vanata se despica in doua si cu olingura se scoate...Citeste continuarea

Desert pandispan cu fructe confiate

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Albușurile se separă cu grijă de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, până ce iau volum. Atunci se adaugă treptat, mixând întruna:...Citeste continuarea

Desert Cusma lui Guguta

Postat de: panacris in Prajituri

Aluatul de foietaj, dezghețat se taie în fâșii de cca. 2 degete grosime. Se pun vișinele în șir indian pe mijlocul fâșiilor, apoi se închid obținându-se...Citeste continuarea

Salata cu ficat de strut, cu ceapa,...

Postat de: panacris in Ficat

Ficatul se spală, apoi se pune într-un vas încăpător din sticlă, se adaugă laptele și se lasă la rece minim 60 de minute, maxim până  a doua zi. Ficatul se scurge...Citeste continuarea

Aperitiv trandafiri cu cascaval si...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

După ce se decongelează aluatul îl întinzi și îl ungi cu muștar, apoi așezi feliile de șuncă presată. Tai cașcavalul felii și le așezi deasupra, apoi rulezi aluatul...Citeste continuarea

Smoothie cu mar, spanac si banana

Postat de: oanapl in Love Smoothies

Speli frunzele de spanac și le pui în blender. Cureți mărul de coajă, îndepărtezi cotorul și îl tai cubulețe, apoi le adaugi în blender. Banana o cureți, o...Citeste continuarea

Supa crema de linte in stil marocan

Postat de: oanapl in Supe

Speli lintea bine (în 5-6 ape) și o lași să se înmoaie timp de o oră. Speli și cureți legumele. Ceapa o tai julien, usturoiul felii și roșiile le tai cubulețe. Pui legumele...Citeste continuarea

Supa crema de naut cu broccoli

Postat de: oanapl in Supe

Fierbi ceapa tocată julien, usturoiul și morcovul tăiate felii, în apă cu un strop de sare. Când sunt aproape fierte, adaugi buchețelele de broccoli desfăcute și năutul și...Citeste continuarea

Ciuperci gratinate cu branza si sos...

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Speli și scurgi ciupercile într-o strecurătoare. Cele mari le tai în sferturi, iar cele mici în jumătăți. Pui la încins 2 linguri de ulei într-o tigaie...Citeste continuarea

Humus cu avocado

Postat de: oanapl in Vegan / Raw vegan

În vasul unui robot de bucătărie pui avocado, uleiul de măsline, usturoiul tăiat felii, zeama de lămâie, sarea, piperul, năutul fiert și scurs de apă, pasta tahini și...Citeste continuarea

Desert panna cotta cu capsuni la pahar

Postat de: oanapl in Prajituri

Pui gelatina la hidratat în 30ml apă, pentru aproximativ 10 minute.  Într-o cratiță pui băutură bio de ovăz Naturli, esența de vanilie și zahărul...Citeste continuarea

Desert chec cu nuci si stafide

Postat de: oanapl in Prajituri

Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si bati pana se topeste. Mixezi untul moale cu galbenusurile si cu esenta de vanilie. Adaugi treptat laptele, smantana si...Citeste continuarea

Desert mere umplute cu nuci

Postat de: oanapl in Dulciuri

Cureti merele si le scobesti interiorul, incepand de la codita, indepartand cotorul si lasand un perete gros de 1 - 1,5 cm, fara a le gauri dintr-un capat in altul. Tai miezul de nuca in bucatele...Citeste continuarea

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Postat de: oanapl in Torturi

Începem cu blatul: Amesteci o parte din făină cu praful de copt și bicarbonatul. Le cerni de câteva ori împreună să se amestece bine. Astfel vom fi siguri că blatul va...Citeste continuarea

Desert placinta insiropata cu iaurt

Postat de: eumimi in Prajituri

Lasam foile de placinta la dezghetat. Ungem o tava cu ulei si punem o foaie de placinta pe fundul tavii. Batem ouale cu 180 g de zahar, adaugam uleiul, apoi iaurtul.  Foile de placinta le...Citeste continuarea

Mancare de vinete cu carne de vita

Postat de: eumimi in Vita

Coacem vinetele, le curatam si le lasam la scurs. Le tocam. Punem vinetele la calit in unt topit. Le lasam 3-4 minute pe foc. Adaugam sare, piper si iaurtul grecesc. Amestecam si mai lasam inca...Citeste continuarea

Frittatensuppe sau supa de clatite

Postat de: eumimi in Supe

Pregatim mai intai supa. Punem carnea la fiert, iar cand incepe sa dea in clocot si apare spuma scurgem zeama, spalam cratita si punem alta apa curata peste oasele de vita. Le punem din nou la...Citeste continuarea

Reteta de mancare de fasole verde...

Postat de: eumimi in Porc

Preparare Reteta de mancare de fasole verde cu carne de porc, in suc de rosii  Curatam ceapa si o tocam marunt. Punem ceapa impreuna cu carnea de porc portionata la calit in ulei incins....Citeste continuarea

Desert prajitura cu cirese, crema...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Spalati ciresele, indepartati coditele si samburii. Le rupeti in jumatate. Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Incorporati zaharul, mixati pana bezeaua...Citeste continuarea

Cartofi noi cu branzeturi, la cuptor

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se scurge bine telemeaua și se taie cubulețe. Cașcavalul se dă prin răzătoarea mare. Cartofii noi se curăță, se spală și se taie sub formă de cubulețe mai mari. Se amestecă...Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa cu branza...

Postat de: oanapl in Prajituri

Scoți sâmburii cireșelor. Amesteci brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat și esența de lămâie. Adaugi făina și omogenizezi. Bați...Citeste continuarea

Desert pancakes cu mere (de post)

Postat de: oanapl in Prajituri

Într-un bol amesteci băutura de soia Naturli, zahărul, un praf de sare și uleiul până se dizolvă zahărul. Adaugi treptat făina cernută și praful de copt stins cu zeama...Citeste continuarea

Reteta de cremsnit cu frisca si...

Postat de: eumimi in Prajituri

Iata cum se prepara Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat. Daca este impartit in 2 parti, este perfect. Daca nu, il impartim noi....Citeste continuarea

Desert muffins cu fructe de padure

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai pregatim crunck-ul: topim untul si il amestecam cu zaharul, faina si scortisoara si praful de sare si il lasam deoparte. Untul va absorbi amestecul de faina si va deveni mai...Citeste continuarea

Desert tarta Galette cu capsuni

Postat de: eumimi in Prajituri

Pregatim mai intai aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam un praf de sare si 1 lingura de zahar, apoi razuim untul rece cu un cutit si-l punem in bolul cu faina. Amestecam bine...Citeste continuarea

Gratin cu ciuperci si cartofi

Postat de: oanapl in Mancare copii

Cureti cartofii, ii tai felii si ii pui la fiert in apa cu sare. Intre timp sotezi ciupercile si muschiuletul taiat felii. Cand cartofii sunt aproape fierti scurgi apa si ii amesteci cu...Citeste continuarea

Aperitiv placinta impletita cu branza

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Mixezi brânza cu oul, apoi adaugi pătrunjelul tocat mărunt, sare și piper și amesteci până când se omogenizează compoziția. Dupa ce aluatul s-a dezghețat complet,...Citeste continuarea

Tarta cu ardei copti

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Frigi ardeii apoi ii cureti si ii tai fasii.  Adaugi boabele de porumb, usturoiul pisat si ciupercile taiate marunt, dupa care condimentezi dupa gust cu sare si piper si adaugi ouale...Citeste continuarea

Mancarica de ardei cu carne de pui

Postat de: oanapl in Pui

Eu am avut carne de pui de țară și deoarece fierbe mai greu am fiert-o în oala sub presiuni. Coci ardeii pe tava de la aragaz, îi cureți, îndepărtezi semințele, îi...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de porc

Postat de: oanapl in Porc

Cureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un ceaun și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovii apoi îi dai pe răzătoare, iar roșia...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]