Fasole galbena cu perisoare

de Panacris in Mancaruri cu carne, 1 Oct 2021 | 2865 vizualizari

 

O mâncărică inedită și tare gustoasă cu amprenta Panacris! 😉 Spor și poftă bună! 😉

 

INGREDIENTE

  • Fasole galbenă cca. 1000 g,
  • Usturoi 4 căței,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ulei de floarea soarelui,
  • Sare de mare,
  • Boia de ardei dulce 1 linguriță.
  • Pentru perișoare:
  • Carne tocată mixtă (porc, vită) cca. 400 g,
  • Orez 1 lingură,
  • Ou 1 bucată,
  • Ceapă 1 bucată,
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingură,
  • Zarzavaturi uscate, gen vegeta (Vigita a ala Panacris) 1 lingură,
  • Făină 1 lingură.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole galbena cu perisoare:

Păstăile se curăță, taie/rupe în bucăți.

Ceapa și ardeiul se curăță, toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc mediu. Apoi se adaugă păstăile se completează cu apă până se acoperă și se lasă lafiert la foc mediu, semiacoperit cca. 20 minute.

Între timp se prepară perișoarele:

Ceapa curățată și tocată mărunt se călește în puțin ulei de floarea soarelui, cca. 5 minute la foc mic, apoi se adaugă orezul, legumele deshidratate, un pic de apă și se lasă, la fiert cca. 5 minute, până înflorește un picuț.

Ceapa și orezul călit răcorite se adaugă în carnea tocată, se amestecă până ce se înglobează toate ingredientele. Se adaugă oul și făina, apoi se amestecă ușor până se obține un amestec omogen. Din acest amestec se formează perișoare mici, ce se adaugă în amestecul de fasole verde și ardei, de mai sus.

Se adaugă încă cca. 350 ml apă, usturoiul și boiaua și se lasă la fiert la foc mic cca. 30 de minute.

Mâncărica se servește caldă ca atare sau cu o felie de pâine și smântână.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbena cu perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastai cu carne de pui