Ciorba cu costite si perisoare

de Constelatialeu in Ciorbe, 15 Oct 2021 | 2893 vizualizari

 

Am zis sa impac si ''capra si varza''.....mie imi plac costitele, altora perisoarele....si am profitat ca inca mai am legume in solar si in gradina

 

INGREDIENTE

  • cca 10 buc de costite de porc proaspete
  • 500 g carne de porc tocata
  • 3 ardei rosii cca 200 g
  • 1 pastranac cca 100 g
  • 2 morcovi cca 200 g
  • 2 cepe rosii cca 100 g
  • cca 150 g foi de ceapa verde
  • 1/2 telina cca 150 g
  • cca 120 g ceapa alba pentru perisoare
  • cca 100 g orez
  • pentru acrit bulion de zarzare
  • 2 galbenusuri
  • leustean proaspat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu costite si perisoare:

Mai intai am pus la fiert costitele in apa cu un pic de sare. Din cand in cand am luat spuma formata. Cat timp au fiert costitele am pregatit legumele, le-am curatat si le-am taiat, in cubulete mici morcovul, pastarnacul, telina si ardeiul, ceapa uscata si cea verde am taiat-o marunt. Rosiile le-am curatat de coja si le-am dat pe razatoare. Apoi m-am apucat de perisoare, am taiat ceapa marunt am amestecat-o cu carnea tocata, am potrivit de sare si piper, am omogenizat amestecul apoi am format perisoarele. Cand costitele sau fiert am adaugat legumele, mai putin rosiile,am mai adaugat apa in oala si un pic de sare, am lasat sa fiarba cca 20 min dupa care am adaugat orezul. Cand orezul a fiert am turnat o cana cu apa rece sa stopez fierberea si am adaugat perisoarele. Cand au inceput sa se ridice la suprafata perisoarele am adaugat rosiile, am folosit cca 4 l apa, am lasat sa mai fiarba cca 20 min. La finat am acrit cu bulion de zarzare. Am luat oala de pe foc, am lasat sa se linisteasca cca 10 min, apoi am batut 2 galbenusuri si am tocat leustenul verde pe care l-am presarat deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu costite si perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

17.10.2021, 20:02

O mare bunatate de ciorba! O portie fierbinte, as servi oricand!

mihaelar63 1

19.10.2021, 00:08

Delicioasa aceasta ciorbita !!!! Cred ca a fost prima data cand am mancat acrita cu bulion de zarzare !!!! Corespunde !!!!

mihaelar63 1

19.10.2021, 00:10

Apropo , Mirela . Daca vrei cu perisoare , faci ca mine . Donezi costita unui prietensauprietene )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba moldoveneasca de perisoare, cu legume proaspete